1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Pohjanmaalla siirryttiin koronan kiihtymisvaiheeseen – suosituksina etäily, maski työpaikalla ja suurten yksityistilaisuuksien välttäminen

Alueellinen koordinaatioryhmä laajensi tiistaina myös esimerkiksi julkisten tilojen kasvomaskisuositusta maakunnassa.

koronavirus
Kasvomaskeja muovisessa pussissa.
Maskia suositellaan käytettäväksi nyt julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa, sekä työpaikoilla sisätiloissa mahdollisuuksien mukaan. Kuvituskuva.Tiina Jutila / Yle

Pohjois-Pohjanmaalla on siirrytty koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Maakunnan alueellinen koordinaatioryhmä antoi tiistaina uusia koronaviruksen ehkäisyyn liittyviä suosituksia (siirryt toiseen palveluun)koko maakuntaan. Suositukset tulevat voimaan torstaina 26. marraskuuta ja ovat voimassa 18. joulukuuta asti. Osa näistä suosituksista on ollut voimassa Oulussa jo lokakuun loppupuolelta lähtien.

Pohjois-Pohjanmaan ja Oulun koronatilanteesta sekä uusista suosituksista järjestetään vielä erikseen tiedotustilaisuus keskiviikkona puolilta päivin.

Epidemiaa pyritään hillitsemään koronavirustartuntojen määrän lisäännyttyä ja ilmaantuvuuslukujen noustessa. Koronatartuntojen kasvu keskittyy tällä hetkellä Ouluun, mutta leviämistä halutaan nyt estää laajalti maakuntaan.

Torstaista lähtien Pohjois-Pohjanmaalla on voimassa etätyö- ja etäkokoussuositus. Maskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa, yleisötilaisuuksissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa sekä mahdollisuuksien mukaan työpaikoilla.

Lisäksi ei suositella yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia. Ryhmämuotoisesssa harrastamisessa pyydetään noudattamaan tarkennettuja turvallisuusohjeita, jotka ovat olleet Oulussa voimassa jo 29. lokakuuta lähtien (siirryt toiseen palveluun).

Ikääntyneiden ja riskiryhmien luona vierailuja kannattaa välttää kymmenen päivää, jos on vähänkään riskiä koronavirusaltistukseen.

Aiemmin maakunnassa on jo ollut maskisuositus muun muassa joukkoliikenteessä.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatiotyöryhmä vastaa koronaepidemiaan liittyvästä viranomaistoiminnasta maakunnassa, raamit toiminnalle antaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi