1. yle.fi
  2. Uutiset

Dow Jones -indeksi nousi tiistaina ennätyslukemiin New Yorkin pörssissä – Trump kehui jo hallintonsa rokotepyrkimysten vaikuttaneen ennätykseen

Koronarokoteuutiset ja Yhdysvaltain poliittisen kriisin väistymistä enteilevät uutiset valoivat uskoa markkinoille.

pörssit
New Yorkin pörssi kuvattiin aurinkoisena tiistaina.
Dow Jones -indeksi lähenteli 30 000 pisteen merkkipaalua jo helmikuussa, mutta koronavirus ja sen mukanaan tuomat rajoitukset syöksivät Dow Jonesin alle 19 000 pisteeseen.Justin Lane / EPA

Teollisuuspainotteinen Dow Jones -indeksi kohosi ensimmäistä kertaa yli 30 000 pisteen. New Yorkin pörssin sulkeutuessa indeksin pisteluku oli 30 045,84, ja se oli 1,5 prosenttia plussalla.

Dow Jones on yksi maailman vanhimpia indeksejä, ja se luotiin lähes 125 vuotta sitten. Dow Jones -indeksiin kuuluu 30 suurta yhtiötä, kuten Apple, Boeing, Coca-Cola, Disney, McDonald's ja Nike.

Markkinoille on valanut uskoa myönteiset uutiset koronavirusrokotteista ja Yhdysvaltain poliittisen kriisin todennäköisestä väistymisestä.

Sijoittajat saivat rauhoittavia uutisia, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto ilmoitti maanantaina paikallista aikaa olevansa valmis aloittamaan vallanvaihtoprosessin. Trump ei ole kuitenkaan myöntänyt vaalitappiotaan, mutta kommentoi sen sijaan tuoreeltaan Dow Jonesin ennätystulosta. Trumpin mukaan lukema on "pyhä luku".

Trump sanoo, että hänen hallintonsa pyrkimykset koronavirusrokotteiden kehittämisessä on vaikuttanut ennätyksen syntymiseen.

Indeksi lähenteli 30 000 pisteen merkkipaalua jo helmikuussa, mutta koronavirus ja sen mukanaan tuomat rajoitukset syöksivät Dow Jonesin alle 19 000 pisteeseen.

Wall Streetillä päädyttiin tiistaina kaikkiaan plussalle. Laajapohjainen S&P 500 -indeksi oli tiistaina pörssin sulkeutuessa 1,6 prosenttia plussalla ja nousi myös ennätykselliseen pistelukuun 3 635,41. Teknologiaindeksi Nasdaq nousi puolestaan 1,3 prosenttia ja kohosi 12 036,79 pisteeseen.

Lue seuraavaksi