1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenne

Miten lapsille taataan turvallinen koulutie? Surullisenkuuluisa risteys Nurmossa huolettaa koululaisia ja autoilijoita

Eteläpohjalaisristeyksessä on ollut kolareita ja läheltä piti -tilanteita. Miten lasten koulumatkojen turvallisuutta voitaisiin lisätä? Osallistu keskusteluun artikkelissa.

liikenne
Vilkkuvalojen asennusta suojatielle Nurmon Hyllykalliossa.
Suorassa lähetyksessä seurattiin, miten tienylitykset sujuvat vaarallisella suojatiellä. Kokemuksistaan kertoivat Hyllykallion koulun rehtori Irene Turenius, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Latva-Kiskola ja ajo-opettaja Janne Lemponen. Toimittajana oli Tuomo Mäenpää.

Seinäjoella Hyllykallion suojatien ja risteyksen läheisyydessä on viime vuosina tapahtunut runsaasti onnettomuuksia tai läheltä piti -tilanteita.

Viimeksi aiemmin tässä kuussa alakoululainen jäi suojatiellä auton töytäisemäksi. Viime vuoden joulukuussa Hyllykallion koulun oppilas oli jäädä samalla paikalla linja-auton alle.

Koulun henkiläkunta ja koululaisten vanhemmat ovat kantaneet huolta lasten koulutien turvattomuudesta. Kaupunkia on pyydetty parantamaan tienylityspaikan turvallisuutta.

Toimenpiteitä on tehtykin. Viimeksi tällä viikolla tienylityspaikalla otettiin käyttöön Vilkku-varoitusvalot.

Lue myös: Hyllykallion tienylityspaikka sai lopulta varoitusvalot suojatielle

Hyllykallion koulu ja sen vanhempainyhdistys ovat esittäneet Seinäjoen kaupungille, että tienylityspaikan turvallisuus taattaisiin varoitusvalojen lisäksi myös korottomalla suojatietä tai rakentamalla autoilijoita hidastavia töyssyjä.

Suora lähetys Yle Areenassa

Yle Pohjanmaa seurasi tänään päivällä suorassa striimilähetyksessä, miten liikenne ja jalankulkijoiden tienylitykset Hyllykalliolla sujuivat.

Lähetyksessä alueen liikenteestä ja liikenneturvallisuudesta olivat keskustelemassa Hyllykallion koulun rehtori Irene Turenius, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Hanna Latva-Kiskola ja ajo-opettaja Janne Lemponen. Toimittajana oli Tuomo Mäenpää.

Voit keskustella aiheesta perjantaihin 27.11. klo 23.00 saakka.

Onko oman lapsesi koulutiellä vaarallisia paikkoja? Minkälaisia ratkaisuja on löydetty koululaisten liikenneturvallisuuden parantamiseksi?

Lue seuraavaksi