1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sähkömoottorikelkka

Safarctica ottaa käyttöön sähkömoottorikelkat – Lapin Safarien hanke kaatui koronaan

Safartica kertoo tiedotteessaan, että ekologisille ja hiljaisille ohjelmapalveluille on koko ajan enemmän kysyntää.

Sähkömoottorikelkka
Sähkömoottorikelkka on parhaimmillaan safariajossa luonnossa.
Toinen ohjelmapalveluyritys Lapin Safarit eli Lapland Safaris kertoi jo tammikuussa ottavansa käyttöön sähkömoottorikelkat tänä talvena.Jarmo Honkanen / Yle

Lappilainen ohjelmapalveluyritys Safartica ottaa käyttöön eSled-sähkömoottorikelkat. Sähkömoottorikelkkasafarit tulevat saataville Rovaniemellä, Ylläksellä ja Levillä jo tänä talvena.

Safartica kertoo tiedotteessaan, että ekologisille ja hiljaisille ohjelmapalveluille on koko ajan enemmän kysyntää ja asiakaskunta tekee ympäristötietoisia valintoja.

Sähkömoottorikelkkasafareita tarjoava ohjelmapalvelubrändi Aurora eMotion siirtyy myös rovaniemeläisen Safartican tuotantoon. Aurora Powertrains jatkaa teknologian kehitystyötä, valmistusta ja myyntiä ja Safartica puolestaan tekee matkailupalvelujen myyntiä, markkinointia ja tuotantoa.

Rovaniemellä järjestettiin ensimmäinen pelkästään sähkökelkoilla ajettu safari maaliskuussa 2018. Asialla oli juuri Aurora eMotion.

Myös ohjelmapalveluyritys Lapin Safarit eli Lapland Safaris kertoi tammikuussa ottavansa käyttöön sähkömoottorikelkat tänä talvena. Sähkökelkkoja oli määrä tulla aluksi käyttöön 30–35 kappaletta Rovaniemelle ja Luostolle. Yhtiön toimitusjohtaja Jyrki Nivan mukaan hanke on kuitenkin kokenut kolauksen.

– Suunnitelma kaatui koronan alle, tavaratoimituksia ei saatu ja kesän alussa hanke muuttui mahdottomuudeksi. Sähkömoottorikelkkasafarit ovat nyt siirtyneet koronan jälkeiseen aikaan, Niva toteaa.

Lue seuraavaksi