1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Isoja tapahtumia perutaan jo keväältäkin – Jyväskylän Rakennusmessut on siirretty ensi vuoden elokuulle

Koronapandemian vuoksi lähes kaikki isot messutapahtumat on Jyväskylässä keväästä lähtien joko peruttu tai tapahtumia on lykätty.

Jyväskylä
Jyväskylän rakennusmessut 2015
Arkistokuva Jyväskylän Rakennusmessuilta. Heikki Pamilo

Jyväskylän Messut Oy siirtää rakentamiseen, remontointiin, sisustamiseen ja pihanlaittoon keskittyneitä Jyväskylän Rakennusmessuja maaliskuulta ensi elokuulle.

Perinteisesti keväällä Paviljongissa järjestettyjä messuja lykätään, koska koronapandemia ei osoita laantumisen merkkejä.

Jyväskylän Messut Oy:n mukaan siirtopäätökseen vaikuttivat sekä keskustelut viranomaisten kanssa että näytteilleasettajilta tullut palaute.

Ison tapahtuman järjestäminen epävarmassa tilanteessa katsottiin liian riskialttiiksi.

– Vaikka positiivisia uutisia on kuultu rokotteesta, on mahdotonta ennustaa mikä tilanne on maaliskuussa, joten siirto on paras ratkaisu nyt, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Mika Rahko.

Jyväskylän Rakennusmessuilla on vieraillut vuosittain 15 000-20 000 asiakasta. Rakennusmessut järjestetään näillä näkymin elokuussa vuonna 2021.

Rahko toteaa, että keväästä lähtien lähes kaikki isot Paviljongin ja messukeskuksen tapahtumat on joko peruttu tai siirretty toiseen ajankohtaan. Keväältä ensimmäisenä peruttiin maaliskuussa järjestettäväksi aiotut Kids&Pets lapsi- ja lemmikkimessut.

Vain maatalousalan tapahtuma Konekilleri toteutettiin pienimuotoisena lokakuussa. Kaivosalan suurtapahtuma Finnmateria siirrettiin sekin syksyltä toukokuulle 2021.

Myös 90 prosenttia Paviljongin konserteista on Rahkon mukaan jouduttu perumaan.

Lue seuraavaksi