1. yle.fi
  2. Uutiset

Kanta-Hämeessä kolmesta uudesta koronatartunnasta yksi on peräisin pääkaupunkiseudulta

Kanta-Hämeen keskussairaalan tehohoidossa ei ole ollut viikkoon yhtään potilasta.

tartuntataudit
Mies odottaa liikennevaloissa kasvomaski päässään.
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella iso osa uusista tartunnoista on kotoperäisiä.Arttu Timonen / Yle

Kanta-Hämeessä on todettu tähän mennessä kaikkiaan 404 COVID-19-tartuntaa. Tartunnoista 286 on todettu syyskuun alun jälkeen.

Tiistaina maakunnassa todettiin kolme uuttaa tartuntaa, jotka kaikki ovat Hämeenlinnan seudulta. Yhden tartuntaketju johtaa pääkaupunkiseudulle. Kaksi muuta tartuntaa liittyvät aiempaan tartuntaketjuun.

Viimeisen kahden viikon periodilla eli 9.–22.11. välisenä aikana tartuntoja on ollut noin 37 tartuntaa 100 000 henkilöä kohden. Valtaosa uusista tartunnoista on kotoperäisiä ja tehdyistä testeistä noin 1,6 prosenttia on COVID-19-positiivisia. Karanteenin aikana sairastuneita potilaita on 29 prosenttia ja epäselviä tartuntaketjuja on 19 prosenttia.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan tartuntojen esiintyvyysluku alkaa olla jo niin sanotun leviämisvaiheen puolella, mutta kokonaisuutena tarkastellen Kanta-Häme on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa hetkellä kuusi koronapotilasta. Sen sijaan tehohoidossa ei ole yhtään koronapotilasta. Riihimäen terveyskeskuksen vuodeosastolla on hoidossa yksi koronavirukseen sairastunut potilas.

Lue seuraavaksi