Hyppää sisältöön

Jyväskylä alkaa joulukuussa periä kunnaneläinlääkärin vastaanottokäynnistä klinikkamaksua

Jyväskylän mukaan klinikkamaksuilla katetaan eläinlääkärin vastaanottojen ylläpitokuluja.

Eläinlääkärin vastaanottokäynnistä peritään joulukuun alusta alkaen Jyväskylän alueella maksua, jonka suuruus riippuu toimenpiteestä. Kuva: Mikko Koski / Yle

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen kunnaneläinlääkärit alkavat joulukuussa periä vastaanottokäynneistä klinikkamaksua. Eläinlääkäripalkkiot pysyvät ennallaan.

Vaativien toimenpiteiden klinikkamaksu on 24 euroa eläimeltä, vähäisistä toimenpiteistä peritään 12 euroa eläimeltä.

Klinikkamaksua ei peritä esimerkiksi eutanasiasta eli eläimen lopettamisesta tai lyhyen ajan sisällä tapahtuvasta kontrollikäynnistä. Myöskään eläintautien vastustamiseksi tai eläinsuojelullisista syistä tehtävät toimenpiteet eivät kuulu maksun piiriin.

Joulukuun alusta yhteistoiminta-alue alkaa periä myös laitemaksua verinäytteiden analysoinneista kaupungin omistamalla laitteella ja ultraäänitutkimuksista kaupungin omistamalla pieneläinultraäänilaitteella.

Laitemaksu on 5–10 euroa, ja se koskee vain Palokassa kaupungin omistamilla laitteilla otettuja näytteitä ja tutkimuksia. Muilla vastaanotoilla tällaisia laitteita ei ole.

Jyväskylän ympäristöterveysjaosto päätti maksujen perimisestä lokakuussa. Klinikkamaksun avulla katetaan vastaanottotoiminnan kuluja.

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen muodostaa yhdeksän kuntaa, ja eläinlääkärin vastaanottopisteitä on kuusi. Aluetta palvelee myös yksi kiertävä eläinlääkäri.