1. yle.fi
  2. Uutiset

Sadealue pyyhkii Suomen yli – lunta pyryttää Etelä-Lappiin ja Kainuuseen jopa 15 senttiä, varoitus erittäin huonosta ajokelistä annettu

Etelässä sateet tulevat vetenä. Loppuviikosta sää poutaantuu ja viilenee.

sää
Lännestä saapuu sateita - pohjoisessa sateet lumena, etelässä vetenä
Lännestä saapuu sateita - pohjoisessa sateet lumena, etelässä vetenä

Sadealue pyyhkii Suomen yli, ja se tietää runsaita lumisateita etenkin maan pohjois- ja itäosaan. Ylen meteorologin Kerttu Kotakorven mukaan sadealue on saavuttanut länsirannikon jo aamupäivän aikana ja se liikkuu päivän aikana itään.

Illalla sadealue leviää suurimpaan osaan maata. Sadealue väistynee Suomen yltä huomenna torstaina, jolloin sadetta saataneen ainakin maan itäosassa ja Kainuussa.

Kokkola–Jyväskylä–Joensuu-akselin pohjoispuolella sateet tulevat lumena, ja etelässä on tiedossa vesisateita.

Luminen näkymä Lapista.
Varoitus huonosta ajokelistä on voimassa keskisessä Suomessa ja osassa Lappia. Arkistokuva Kittilästä 22. marraskuuta.Jussi Nukari / Lehtikuva

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksen erittäin huonosta ajokelistä (siirryt toiseen palveluun) Etelä-Lapin ja Kainuun alueelle. Varoitus huonosta ajokelistä on voimassa keskisessä Suomessa ja osassa Lappia. Varoitukset ovat voimassa keskiyöstä pitkälle huomiseen iltapäivään.

– Lunta voi kertyä Etelä-Lapissa paikoin jopa 15 senttiä ja Koillismaalla yli 10. Laajalla alueella sataa lunta joitakin senttejä, sanoo Kotakorpi.

Loppuviikkoa kohden sää poutaantuu ja viilenee hieman. Kotakorven mukaan lämpötila painunee etelässäkin pakkasen puolelle. Sateita ei ennustekartoilla ole viikonlopulle luvassa.

Lue lisää Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi