1. yle.fi
  2. Uutiset

Baana-verkko ja pitkäjänteinen pyöräilyn kehittäminen toivat Oululle vuoden 2020 pyöräilykunta -tittelin

Palkinnon myöntänyt Pyöräilykuntien verkosto ry kehuu myös pyöräilyreittien talvikunnossapitoa.

Pyörätiet ja -kaistat
pyöröbaanan maalatut merkit tiessä
Laajat Oulun Baana-suunnitelmat ja verkon jatkuva toteutus saavat kiitosta Pyöräilykuntien verkostolta. Oulussa Baana pidetään myös palkitsijoiden mukaan hyvässä kunnossa ja ylipäätään pyöräteiden talvikunnossapitoa ihastellaan ulkomaita myöten. Arkistokuva.Marko Väänänen / Yle

Oulu on valittu vuoden 2020 pyöräilykunnaksi. Pyöräilykuntien verkosto ry:n mukaan Oulu on näyttänyt muun muassa esimerkkiä Baana-verkon toteuttamisessa sekä talvikunnossapidon jatkuvassa ja ennakkoluulottomassa kehittämisessä.

Esimerkkinä talvikunnossapidosta kerrotaan se, että pyörätiet aurataan aamuisin jopa ennen autokaistoja.

Lisäksi Oulun poliittisten päättäjien suhtautumista pyöräilyn kehittämiseen kiitetään. Palkintoperusteluissa mainitaan nimenomaan kehittämisen pitkäjänteisyyttä, sille nykyisen pyöräilykulttuurin juuret ovat jo 1970-luvulla. Käyttäjille näkyviä toimenpiteitä on tehty erityisesti 2010-luvulla.

Vuoden pyöräilykunta -tunnustus on myönnetty vuodesta 1991 lähtien. Pyöräilykuntien verkosto ry myöntää tunnustuksen pyöräilijöiltä tulleiden ehdotusten perusteella. Viime vuonna vuoden pyöräilykuntana palkittiin Hattula.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi