Hyppää sisältöön

Boris Johnson vakuuttaa joulupukin jakavan lahjoja koronasta huolimatta – pääministerin viesti on vastaus huolestuneiden lasten kirjeisiin

Aiemmin Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern sanoi hammaskeijun ja pääsiäispupun työskentelevän normaalisti.

Pääministeri Boris Johnson kannustaa jättämään joulupukille tänä jouluna pikkuleipien lisäksi käsidesiä. Kuva on otettu marraskuussa 2008. Kuva: Micha Theiner / AOP

Britannian pääministeri Boris Johnson on vakuuttanut julkisesti, että joulupukki toimittaa lahjoja tänäkin jouluna koronaviruksesta huolimatta. Pääministerin viesti on vastaus asiasta kysyneelle kahdeksanvuotiaalle Montille ja muille huolestuneille lapsille..

– Ymmärrän teidän olevan kiireinen, mutta voisitteko yhdessä tieteilijöiden kanssa puhua tästä, Monti kirjoitti pääministerille osoittamassaan kirjeessä ja kertoi olevansa huolissaan joulupukin vierailuun liittyen.

Boris Johnson julkaisi vastauksensa Montille Twitterissä. Hän kertoi saaneensa asiasta paljon kirjeitä ja konsultoineensa siksi asiantuntijoita.

Johnson sanoo saaneensa kuulla terveydenhoidon asiantuntijalta, että mikäli joulupukki käyttäytyy vastuullisesti ja tekee vierailunsa nopeasti ja turvallisesti, ei pukin tai lasten terveys vaarannu.

Hän sanoo olleensa yhteydessä joulupukkiinkin ja sekä pukin että porojen olevan valmiina tehtäväänsä.

Pääministeri kannattaa Montin ajatusta jättää joulupukille tarkoitettujen pikkuleipien viereen käsidesiä.

Johnson myös vinkkaa Montille ja tämän ystäville, että kilttien lasten listalle pääsemistä voi edistää käyttämällä käsidesiä ja pesemällä käsiään säännöllisesti.

Boris Johnson ja joulupukki kättelivät joulukuussa 2010, jolloin Johnson oli Lontoon pormestari. Kuva: Julian Makey / AOP

Aiemmin tänä vuonna Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern vakuutti lapsille, että hammaskeiju ja pääsiäispupu voivat hoitaa työnsä pandemian aikanakin, sillä heidän katsotaan toimivan tärkeissä tehtävissä.

Lue myös:

.
.