1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Kalajokilaaksossa varaudutaan epidemian leviämiseen: Ylivieska sulkee kaupungintalonsa kuntalaisilta, liikuntatilat pysyvät auki

Alkuviikosta kiihtymisvaiheeseen siirtyneellä Pohjois-Pohjanmaalla kiristetään myös kuntakohtaisia koronatoimia.

koronavirus
korona näyte putkiloita
Ville Viitamäki / Yle

Myös Kalajokilaakson kunnat kiristävät koronasuosituksiaan epidemian edettyä maakunnassa kiihtymisvaiheeseen.

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä antoi koronasuosituksensa alkuviikosta, mutta kunnat ovat tehneet myös omia linjauksiaan.

Esimerkiksi Ylivieska linjaa Nivalaa tiukemmin: se sulkee kaupungintalon kokonaan vierailijoilta vuoden loppuun saakka. Jatkossa yhteyden henkilöstöön saa vain sähköpostilla tai puhelimella. Myös paloasema suljetaan vierailijoilta.

Nivala taas pitää toistaiseksi kaupungintalon ovet auki ja palvelut toimivat normaalisti.

Liikuntatilat pidetään auki, paitsi Nivalassa koulujen liikuntasalien iltakäyttö jää tauolle.

Molemmat kaupungit jakavat myös lukiolaisilleen kasvomaskeja.

Vaikka pääosa tartunnoista keskittyy tällä hetkellä Ouluun, ei silti Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa ole virukselta vältytty. Tartuntojen leviämistä laajemmalle maakuntaan yritetään nyt estää.

Tiistaina Raudaskylän Kristillisellä Opistolla todettiin kolme koronatartuntaa sekä Nivalassa yksi. Opistolla on siirrytty etäopetukseen.

Seurakunnan tilaisuuksiin muutoksia

Pohjois-Pohjanmaan heikentynyt koronatilanne muuttaa ainakin Ylivieskan seurakunnan tilaisuuksia.

Seurakuntalaisten toivotaan seuraavan viikonlopun adventtikirkkoa paikallis-tv:stä tai nettiradiosta. Paikan päällä Suvannon kappelissa ovat vain jumalanpalvelusta toimittavat henkilöt.

Säännöllinen ryhmätoiminta on tauolla lähipäivinä. Kauneimmat joululaulut aiotaan laulaa vanhan kirkon raunioilla ensi viikolla.

Pohjois-Pohjanmaalla ei suositella yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia. Alueella on voimassa nyt myös maski- ja etätyösuositus.

Maakunnassa siirryttiin koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen viikon alusta. Se on kolmiportaisella asteikolla toiseksi pahin vaihe.

Lue seuraavaksi