1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinnan koulut

Rakennusliike Lapti valittiin Hämeenlinnan Kaurialan koulun urakoitsijaksi kilpailutuksen jälkeen

Hankkeen arvo on 13,7 miljoonaa euroa. Kaurialan koulun rakentaminen alkaa keväällä 2021 ja koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa.

Hämeenlinnan koulut
Havannekuva Kaurialan uudesta koulusta.
Havainnekuva uudesta Kaurialan koulusta.Havainnekuva Arkkitehtipalvelu Oy

Rakennusliike Lapti Oy on voittanut Hämeenlinnan kaupungin Kaurialan koulun kilpailutuksen. Hankkeen urakkasopimus allekirjoitetaan joulukuussa.

Rakennusliike Lapti vastaa hankkeen suunnittelusta ja rakentamisesta yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin edustajien kanssa. Hankkeen arvo on 13,7 miljoonaa euroa.

Hämeenlinnan kaupunki tiedottaa, että Kaurialan koulun tilankäytön pääperiaatteena on monikäyttöisyys, muunneltavuus ja tilojen skaalautuvuus. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että jokaiselle ryhmälle löytyy oma turvallinen perustyötilansa, mutta tiloja voidaan muuntaa oppitoreiksi ja ryhmätyötiloiksi.

– Kuluvan valtuustokauden keskeisenä tavoitteena lapsiystävällisessä Hämeenlinnassa on, että lapsilla ja nuorilla on täällä terveelliset ja turvalliset tilat. Kaurialan koulu on osa tämän tavoitteen toteutumista, kertoo Hämeenlinnan kaupungin opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä tiedotteessa.

Koulun oppilaat osallistuvat piha-alueiden suunnitteluun

Kaurialan koulun urakoitsijavalinnassa huomioitiin tarjoushinnan lisäksi annetut laatupisteet. Lapti sai korkeimmat laatupisteet muun muassa koulun toiminnallisuuden osa-alueelta.

Suunnitelmassa on huomioitu ilmanvaihto, lämmön talteenotto, aurinkoenergian hyödyntäminen ja käyttöveden kulutuksen optimointi. Rakennuksen lämmitysmuotona on lähes 90 prosenttisesti uusiutuvalla energialla tuotettu paikallinen kaukolämpö.

– Koko hankkeen lähtökohtana oli tukea Hämeenlinnan kaupungin hiilineutraaliustavoitteita sekä strategiaa muun muassa resurssiviisauteen liittyen. Kaurialan koulussa saavutamme erittäin maltilliset elinkaarikustannukset sekä tärkeänä pitämämme tontin jatkokäyttömahdollisuudet, toteaa Hämeenlinnan kaupungin talonrakennuttamispäällikkö Mika Rajala tiedotteessa.

Suunnittelussa otetaan huomioon myös oppilaiden toiveet.

– Kaurialan koulun oppilaat osallistuivat pihalle tulevien toimintojen suunnitteluun. Koulun piha-alueet toimivat niin oppimisympäristönä koulupäivän aikana kuin kannustavat lapsia ja nuoria liikkumiseen iltaisin ja viikonloppuisin, kertoo Pirkanmaan alueen tuotantojohtaja Tapio Rantala Rakennusliike Lapti Oy:stä.

Kaurialan koulun rakentaminen alkaa ensi keväällä 2021 ja koulu valmistuu vuoden 2022 lopussa. Kaurialan kouluun tulee tilat 450 yläkoulun ja erityisryhmien oppilaalle.

Lue seuraavaksi