1. yle.fi
  2. Uutiset

Täysin uusi koulurakennus peruskoululaisille siintää ähtäriläisten mielissä

Koulu mitoitettaisiin 420 oppilaalle. Rakentamisesta tehdään päätökset lähiviikkojen aikana.

koulurakennukset
Otsonkoululaiset Ähtärin keskustassa ovat evakossa. Koulua käydään kahdessa paikassa koulurakennuksen sisäilmaongelmien takia.
Ohjausryhmä esittää, että kokonaan uusi koulurakennus tehtäisiin nykyisen Otsonkoulun paikalle.Hanne Leiwo / Yle

Ähtärissä päätetään lähiviikkoina pitkään puntaroitu koulurakentamisen malli. Perusopetuksen oppimisympäristön rakentamisen ohjausryhmä esittää, että Ähtärin ala- ja yläkoululaisille rakennetaan täysin uusi koulurakennus nykyisen Otsonkoulun paikalle.

Kyse on yhtenäisestä perusopetuksen vuosiluokkien 1-9 yksiköstä. Koulu mitoitettaisiin 420 oppilaalle.

Ähtärissä selvitetään edelleen puurakentamisen ja perinteisemmän rakentamisen kustannuseroja. Tämänhetkinen kustannusarvio on vajaa 11 miljoonaa euroa. Rahoitus toteutettaisiin ensi vaiheessa lainalla.

Uudisrakentamisen rinnalla on ollut kaksi muutakin vaihtoehtoa, joissa peruskorjattaisiin osaa Otsonkoulun nykyisistä tiloista tai hyödynnettäisiin sairaalanmäen rakennuksia.

Päätöksen aika

Ähtärin kaupunginvaltuusto päättää koulurakentamisesta 14. joulukuuta. Sitä ennen asiaa käsitellään sivistyslautakunnassa (26.11.), teknisessä lautakunnassa (8.12.2020) ja kaupunginhallituksessa (30.11.).

Ähtärin kaupunginvaltuusto päätti kesäkuussa, että toisen asteen koulutus keskitetään Tuomarniemelle, jonne rakentuu Sedu Ähtärin ja Ähtärin lukion yhteiskampus.

Koulurakentaminen tuli ajankohtaiseksi Ähtärissä koulutilojen sisäilmaongelmien vuoksi. Rakennuksia on tulossa myös elinkaarensa päähän.

Lue seuraavaksi