Hyppää sisältöön

Halpakauppaketju Tokmanni houkutteli ämpäreillä Pietarsaaren-myymälän avajaisiin, vaikka alue on koronan kiihtymisvaiheessa

Myymälän avajaisissa syntyi pitkiä jonoja. Valtaosa asiakkaista käytti maskeja, mutta turvälit eivät koko ajan toteutuneet.

Uusi myymälä keräsi ihmisiä jonoiksi asti. Kuva: Mikaela Löv-Alden

Halpakauppaketju Tokmanni jakoi torstaina uuden myymälänsä avajaisissa tuhat ämpäriä Pietarsaaressa, vaikka Vaasan sairaanhoitopiiri on koronan kiihtymisvaiheessa. Ämpärijaot ovat yleensä aiheuttaneet pitkät jonot ja ruuhkia.

Asiasta kertoi ensin Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Myös Pietarsaaren myymälässä nähtiin pitkät jonot, eivätkä turvavälit koko ajan toteutuneet.

Pohjanmaalla koronatilanne on kehittynyt on parempaan suuntaan, mutta Luodossa, Pedersöressä, Pietarsaaressa ja Uudessakaarlepyyssä taudin ilmaantuvuusluku on vielä yli 50, mikä lasketaan leviämisvaiheen suuruusluokkaan.

Osa paikalle saapuneista ei pelännyt koronatartuntaa ja kiitteli asiakkaiden rauhallista käyttäytymistä.

– Ihan turvallinen olo, kun rauhassa muutaman tavaran kerään. Mikään kiire ei ole, joten voin odottaa, että jono lyhenee, kertoo eräs kaupasta aamupäivällä tavoitettu mies.

Toisilla taas korona oli mielen päällä.

– Pelätään tautia tietenkin, mutta olen niin utelias, että halusin tulla, kertoo vanhempi nainen.

Paikalla torstaiaamuna aikaisin vierailleen Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiaisen mukaan isosta asiakasmäärästä huolimatta turvavälit pystyttiin ainakin aamuvarhain säilyttämään.

– Valtaosa käytti myös kasvomaskeja, kertoo Rautiainen.

Ämpäreitä voi hakea pihalta, joten ruuhkia ei pitäisi toimitusjohtaja Rautiaisen mukaan syntyä. Yritys on myös valmis rajoittamaan sisälle otettavien määrää tarvittassa.

Tokmannilta vakuutetaan, että koronaturvallisuudesta huolehditaan. Kassoille on asennettu pisarasuojat, tarjolla on käsidesiä ja turvaväleistä muistutetaan julisteilla ja kuulutuksilla. Henkilökuntaa on ohjeistettu käyttämään suojamaskeja.