Korona supistaa Rovaniemen Kiekon liikevaihtoa yli 100 000 euroa – katsojamäärät romahtivat 40 prosenttia

RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta kertoo, että koronan myötä seura on kohdannut isoja haasteita.

Korona on koetellut kovasti tapahtumanjärjestäjiä ympäri Suomen ja myös useat urheiluseurat ovat kokeneet kolauksen., kertoo RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta. Kuva: Rovaniemen Kiekko

Korona on koetellut kovasti tapahtumanjärjestäjiä ympäri Suomen ja myös useat urheiluseurat ovat kokeneet kolauksen. RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta kertoo, että koronan myötä seura on kohdannut isoja haasteita.

– Ajat ovat haastavat. Tämä koronatilanne vaikuttaa ihmisten liikkumiseen ja yrityksiin myös. Yritysmyynnit ovat meille tärkeitä ja se kyllä vaikuttaa, että yritykset käyttävät vähemmän palveluja, Kankaanranta kertoo.

Jos koronatilanne jatkuu muuttumattomana koko kauden, on korona-ajan vaikutus seuran liikevaihtoon yli 100 000 euroa.

– Uskomme kuitenkin, että tästä selvitään, kunhan päästään jälleen normaaliarkeen kiinni. Toiminta on saatu kannattavalle tasolle normaaleissa oloissa, mikä antaa uskoa tulevaan, Kankaanranta kertoo.

Liikevaihdon supistuminen on näkynyt myös pelikatsomoissa. Koronatilanteen synkentyessä vuoden alussa, ihmiset ovat alkaneet vältellä peleihin, kuten muihinkin yleisötilaisuuksiin menemistä. Tällä hetkellä peleissä katsojakeskiarvo on noin 700.

– Katsojamäärät ovat laskeneet noin 40 prosenttia normaalitilanteeseen verrattuna, Kankaanranta kertoo.

Rovaniemen Kiekko Ry on ollut otsikoissa kuluneen syksyn aikana myös seuraan liittyneen koronatartuntaketjun vuoksi. Rovaniemen Kiekon toimihenkilöllä todettiin koronavirustartunta lokakuussa. Hän oli saanut sen pelimatkalla Vaasaan RoKin U15-joukkueen kanssa. Sittemmin sama tartuntaketju poiki pitkälle toistakymmentä koronatartuntaa. Seura testautti kohun jälkeen yli sata pelaajaansa ja toimihenkilöään, joiden kaikkien testitulokset osoittautuivat negatiivisiksi.