1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjois-Pohjanmaalla taas parhaat yöpymisluvut – Kainuussakin päästiin plussan puolelle, toisin kuin suuressa osassa Suomea

Vain kolmessa maakunnassa yöpymiset kasvoivat viime vuodesta. Joukossa olivat Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu.

matkailu
Kainuussa hotellien täyttöaste on ollut lokakuussa Suomen toiseksi paras, 50,5 prosenttia. Arkistokuva kajaanilaisesta hotelli Valjuksesta. YLE / Katja Oittinen

Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa majoitusliikkeiden yöpymistilastot ovat näyttäneet hyvältä heinäkuusta lähtien, vaikka muualla maassa suurelta osin kehitys on ollut laskevaa.

Lokakuussakin maakuntien suhteelliset yöpymismäärät ovat nousseet edellisestä vuodesta, kertoo Tilastokeskus. Samaan aikaan koko maassa laskua on ollut kolmannes.

Pohjois-Pohjanmaan yöpymiset lisääntyivät suhteellisesti eniten koko Suomessa edelliseen vuoteen verrattuna, lisäystä oli lähes 18 prosenttia. Kainuussakin nousua oli viime lokakuuhun verrattuna kaksi prosenttia.

Samaan aikaan esimerkiksi Uudellamaalla vähennys on ollut jopa yli 63 prosenttia.

Pohjois-Pohjanmaan kehitys on ollut plusmerkkinen kaikkien viimeisimmän neljän kuukauden aikana.

Oulun kauppakamarin palvelusektorin johtajan Maria Juurikan mukaan selvästikin suomalaisten matkailijoiden tarpeet ja palveluiden tarjonta nyt kohtaavat.

– Esimerkiksi Koillismaalla on ollut nyt voimakkaasti trendinä etätyö, Juurikka miettii.

Kainuussa varsinkin hotellit ovat vetäneet yöpyjiä. Maakunnan hotellien täyttöaste oli lokakuussa Suomen toiseksi paras: kapasiteetista on ollut käytössä 50,5 prosenttia. Juurikan mukaan Kainuun hotellimatkailun suosio voi johtua koronatilanteen hyvästä hallinnasta.

– Kainuu on hoitanut korona-aikana hyvin leiviskänsä, eikä siellä ole juurikaan ollut tautitapauksia. Kuhmossakin saatiin heti rajoitukset päälle. Hyvää kunta- ja yritysjohtamista.

Kainuussa esimerkiksi suhteelliset hotellimajoitusluvut kasvoivat syyskuussa.

Pohjois-Pohjanmaallakin Oulu on kunnostautunut hotellimajoittajana lokakuussa. Oulun hotellien täyttöaste oli tuolloin 60,6 prosenttia.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi