1. yle.fi
  2. Uutiset

Hiihtäjät pääsivät odottelun piinasta, kun ensilumenlatu aukesi Oulun Sankivaarassa – Yle vieraili katsomassa, miten suksi luistaa

Kilometrin pituiseen latuun tarvittiin noin 400 kuorma-auton lavallista säilöttyä lunta.

hiihto
Suksia perinteiseen hiihtoon
Hiihtäjät pääsivät pitkän odotuksen jälkeen ensilumenladulle Oulun Sankivaarassa.

Hiihtäjien odotus palkittiin Oulussa perjantaiaamuna, kun ensilumenlatu saatiin avattua Sankivaarassa. Noin kilometrin mittainen latu on tampattu suksittelijoille osittain sahanpurujen alla säilötystä viime talven lumesta.

Yle vieraii Sankivaarassa perjantaina.

Sankivaarassa oli aamulla jo runsaasti hiihtäjiä. Noin tuhannen hiihtokilometrin tavoitteella talvisin hiihtävä oululainen Kari Mettovaara on innoissaan ladun avaamisesta.

– Kyllä tämä on ihan vuoden ykkösasioita. Tätähän odottaa kuin hepo kesää.

Oulun kaupungin liikuntapalveluiden isännöitsijä Petri Yli-Pykyn mukaan ensilumenlatua varten aumassa oli varastoituna noin 4 000 kuutiota lunta. Hän arvioi, että määrä täyttää noin 400 kuorma-auton lavaa. Lunta saatiin säilöttyä viime vuotta vähemmän lauhan talven ja syksyn sateiden takia.

– Enemmänkin lunta olisi saanut olla. Kilometrin latu on aika lailla maksimi tuolla määrällä.

Sankivaaran ensilumenlatua tehtiin traktorilla ja latukoneella avauspäivän aattoon asti. Yli-Pyky huomasi, että kaikkein innokkaimmat hiihtäjät eivät malttaneet odottaa virallista avausta, vaan kävivät testaamassa vielä keskeneräisen ladun etuajassa.

– Kamerakuvasta näkyi, että jo keskiviikkoiltana ladun työmaa-alueella oli kova valtaus käynnissä. Varkain menivät.

Sankivaaran ensilumenladulla voi hiihtää sekä perinteisellä että vapaalla hiihtotyylillä. Latu on valaistu kello 6–23. Hiihtäminen on maksutonta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi