1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Kruununpuodinmäen sillan kaava korkeimpaan hallinto-oikeuteen, mutta kukaan ei tiedä rakennetaanko siltaa

Kruununpuodinmäen sillan rakentaminen ei ole vielä missään suunnitelmissa eikä talousarviossa, korostaa kaupunginjohtaja.

Kajaani
Ämmänkosken voimalaitos.
Kruunupuodinmäensilta ylittäisi Kajaaninjoen voimalaitoksen kohdalta.Timo Sihvonen / Yle

Kajaanin uuden sillan kaavoituskiista on etenemässä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kyseessä on oleva Kruunupuodinmäensilta, joka ylittäisi Kajaaninjoen voimalaitoksen kohdalta.

Silta on sisällytetty uuteen kaupunginvaltuustossa hyväksyttyyn osayleiskaavaan, mutta Ely-keskus ja kajaanin kaupunki ovat erimieltä siitä, onko silta tarpeen rakentaa juuri kaavassa määriteltyyn paikkaan, jossa se mahdollisesti häiritsisi liito-oravien ja lepakoiden elinoloja.

Hallinto-oikeus katsoi, että sillan sijainnille on muitakin tyydyttäviä vaihtoehtoja, joten poikkeaminen luonnonsuojelulain lisääntymis- ja levähdyspaikkojen heikentämiseen liittyvistä pykälistä ei ole tarpeen. Kajaanin kaupunki aikoo pyytää valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta.

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen korostaa, että kaava ainoastaan mahdollistaa sillan rakentamisen tulevaisuudessa. Itse sillan rakentaminen ei vielä ole missään suunnitelmissa tai talousarviossa.

– On oma keskustelunsa alkaa miettimään, että tehdäänkö silta ja millä kustannuksilla. Jos sitä jossain vaiheessa aletaan miettimään, niin pitää asia analysoida läpikotaisin, että onko sillalle oikeasti tarvetta, Tolonen sanoo.

Tolosen mukaan asian vieminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka voi auttaa myös tulevissa kaavoitushankkeissa.

– Tullaan näkemään, ovatko nämä ely-keskuksen esiin tuomat luontoarvot sellaisia, että ne ehdottomasti estävät rakentamista tai kaavoitustoimintaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi