Ykkösaamun vieraana Alexander Stubb: Mitä haluat kysyä?

Mitä mieltä professori Alexander Stubb on siitä, että hänen nimensä nostetaan aina esille, kun kokoomus hakee ehdokasta merkittäviin tehtäviin? Muun muassa tästä keskustellaan lauantaina Ykkösaamussa TV1:ssä kello 10.05 alkaen.

Alexander Stubb Kuva: Frederick Florin / AFP

Liberaali demokratia on Euroopassa uhatumpana kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen. Puola ja Unkari sanoutuvat irti oikeusvaltioperiaatteesta ja Suomessakin kuuluu samoja äänenpainoja. Millaista elämä on, jos oikeusvaltio ei toimi?

Yhdysvaltain ja Kiinan kilpailusta maailman vahvimman valtion tittelistä on puhuttu jo pitkään. Kiina haluaa olla maailman johtavin valtio. Mikä on pelitilanne?

Yhdysvaltain vielä vallassa oleva presidentti Donald Trump lietsoo salaliittoteorioita ja pyrkii vahvistamaan tarinaa varastetuista vaaleista. Mihin hän pyrkii?

TV1:n Ykkösaamun vieraana lauantaina 28.11. kello 10.05 alkaen on Suomen entinen pääministeri, ulkoministeri ja tällä hetkellä professuuria Eurooppa-yliopistossa Firenzessä hoitava Alexander Stubb. Seija Vaaherkumpu haastattelee.

Stubbille voit lähettää kysymyksiä sähköpostitse osoitteella TV1.ykkosaamu@yle.fi tai alla olevalla lomakkeella.