1. yle.fi
  2. Uutiset

Ylen radiotuottaja ja juontaja Jari Vesa on kuollut

Yle Lapin pitkäaikainen työntekijä, radiotuottaja ja juontaja Jari Vesa on kuollut.

Yle Radio Suomi
Yle Lapin radiotuottaja Jari Vesa
Jari Vesa teki pitkän uran Ylessä. Kuva on vuodelta 2013.Antti Heikinmatti / Yle

Ylen pitkäaikainen työntekijä, radiotuottaja ja juontaja Jari Vesa on kuollut. Vesa kuoli äkillisesti keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Hän oli kuollessaan 59-vuotias.

Jari Vesa teki pitkän uran Yleisradiossa. Yle Kemin toimitukseen Vesa tuli ensin tekemään nuorten ohjelmia 1980-luvulla. Hän oli pitkään Kemissä juontajana, toimittajana ja aamuradion managerina. Yle Hämeessä Jari Vesa toimi radiotuottajana vuosina 2019–2020. Lapin toimitukseen hän palasi radiotuottajaksi keväällä 2020. Tuottajan työnsä lisäksi Vesa oli yksi Yle Radio Suomen lauantai-illan Entisten nuorten sävellahja -ohjelman juontajista.

Jari Vesa tuli suomalaisille tutuksi monipuolisena viihteen tekijänä. Vuosina 2002–2018 hän teki Tommi Reposen kanssa Radio Suomeen Anonyymit kotikiusatut Ky -sketsisarjaa. Vesa oli mukana myös Jope Ruonansuun ja Reposen muodostamassa viihderyhmässä Elvis-osasto, jossa hän esitti muun muassa Oula Mäläkättäjä -hahmoa. Ryhmä julkaisi 1990-luvun alussa albumit Elvis-osasto ja Täällä Washington. Lisäksi Jari Vesa näytteli Yleisradiossa 1990-luvulla esitetyn KesäQ-ohjelman Riehuvaa reportteria Kärkkäriä. Hänet muistetaan myös tv- ja radio-ohjelmasta Lauantaivekkari.

Muusikkona Jari Vesa sävelsi ja sanoitti kappaleita sekä itselleen että muille artisteille, esimerkiksi Heidi Kyrölle ja Juha Alvarille. Vesa levytti Idealside-yhtyeen kanssa ja rumpalina hänen viimeiseksi kokoonpanokseen jäi Hurriganes-rockia soittanut Freezer.

Humoristi, taiteilija ja toimittaja

Ylen aluetoiminnan päällikkö Jyri Kataja-Rahko sanoo, että Jari Vesan poismeno on suru-uutinen koko Yleisradiossa. Hänen mukaansa Jari Vesa oli paitsi toimittaja myös viihdyttäjä ja taiteilija.

– Jari oli käsittämättömän lahjakas, monipuolinen ja loistava persoona. Jarin kyvyt olivat niin monipuoliset, että olen aina ihmetellyt, miten joku pystyi kaikkeen siihen, mihin Jari pystyi.

Kataja-Rahko luonnehtii Jari Vesaa musiikillisesti lahjakkaaksi humoristiksi ja toimittajaksi, joka pystyi kertomaan asioista mielenkiintoisesti.

– Jarilla oli ainutlaatuinen kyky kohdata ihmiset, ottaa kontaktia ja tämä kävi hyvin ilmi esimerkiksi Entisten nuorten sävellahjassa.

Kataja-Rahko teki Vesan kanssa vuosia yhteistyötä muun muassa radiossa.

– Minulle on jäänyt ikuisiksi ajoiksi mieleen eräs lause, jonka Jari sanoi vuosia sitten. Olen sittemmin käyttänyt sitä työelämässä: kaikesta selviää, kun ei laita asioita riviin, vaan laittaa ne jonoon, Kataja-Rahko muistelee.

Radio Suomen lähetyksessä muistosanat

Yle Kemin päivätuottaja ja Jari Vesan pitkäaikainen kollega Riikka Rautiainen sanoo, että Vesan poismeno jättää ison aukon Yle Lapin Kemin ja Rovaniemen toimituksiin paitsi työkaverina myös ystävänä.

– Jari oli herkästi innostuva ja hänellä oli kykyä elää ja olla läsnä juuri tässä hetkessä. Tämä on tärkeää radion kaltaisessa välineessä, jossa asioihin reagoidaan nopeasti. Hän oli ihmisten kohtaajana aivan ylivoimainen. Tämä näkyi esimerkiksi, kun hän kohtasi lapsia. Hän sai heidätkin puhumaan asiasta kuin asiasta, Rautiainen sanoo.

Koko Yle Lapin toimitus ottaa osaa omaisten suruun.

Radio Suomen Lapin iltapäivä kunnioittaa perjantaina toimittajan ja viihdetaiteilijan muistoa Jari Vesa muistoissamme -ohjelmalla. Voit kuunnella Lapin iltapäivää Yle Areenassa tästä linkistä.

Lue seuraavaksi