1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mikkeli

Mikkelin siilokorttelin tontille suunnitellaan vuokrataloa, jossa vanhukset voisivat asua pitkään kotona

Mikkelin vuokrataloyhtiö Mikalo ja Essote ovat valmistelleet vuokratalohanketta yhdessä. 

Mikkeli
Vanhus istuu keinutuolissa.
Vanhuksille suunnattavat vuokra-asunnot suunnitellaan siten, että asukkaat voivat saada niiihin paljon tukea ja palveluita.Tanja Kröger / Yle

Mikkelin kaupunki aikoo rakentaa keskustan siilokorttelin tontille uuden vuokratalon.

Hankkeen toteuttajana on Mikkelin kaupungin vuokrataloyhtiö Mikalo Oy.

Vuokrataloon kaavaillaan 120 asuntoa ja hankkeen kokonaiskustannukset olisivat 21,8 miljoonaa euroa.

Mikkelin kaupungin tiedotteen mukaan Mikalo, kaupunki ja sairaanhoitopiiri-kuntayhtymä Essote ovat valmistelleet vuokratalohanketta yhdessä.

Noin puolet kohteen asunnoista on tarkoitus vuokrata Essoten kautta ikäihmisille.

Senioriasunto mahdollistaa kotona asumisen pidempään

Essoten tavoitteena on, että entistä suurempi osa vanhuksista asuisi jatkossa kotona. Uudet vuoka-asunnot suunnitellaan siten, että asukkaiden oletetaan tarvitsevan tulevaisuudessa enemmän erilaisia palveluja ja tukea.

– Ikääntyvä väkemme tarvitsee yhä enemmän senioriasuntoja, jonne kotihoito tuottaa tarvittavat palvelut. Jos kunto huononee, asukkaan ei tarvitse muuttaa ja hän voi siirtyä saman talon sisällä tehostettujen palvelujen piiriin. Talo tulee tarpeeseen, sillä näistä ns. välimuotoisista asunnoista on ollut kova pula Mikkelissä, kertoo Essoten vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja Niina Kaukonen.

Aiemmin paikalle suunniteltiin Esperi Care Oy:n palvelutaloa. Yhtiö luopui kuitenkin hankkeesta aiemmin tänä vuonna, jonka myötä myös kaupunki luopui suunnitelmasta.

– Essotella ja tulevalla Etelä-Savon hyvinvointialueella on syytä olla riittävästi omia palvelun järjestämisen mahdollisuuksia, jos yksityisellä puolen joku yksikkö joutuu vaikeuksiin, toteaa kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen Essotesta.

Kaupunginhallitus käsittelee vuokratalohanketta ensi maanantaina.

Lue seuraavaksi