Hyppää sisältöön

Vantaan Kivistössä teräaseella tehty henkirikos muuttui taposta murhaksi – syyttäjä vaatii 33-vuotiaalle elinkautista

Asiaa käsiteltiin tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Tutkinnanjohtajan mukaan teossa on suunnitelmallisuudesta kertovia seikkoja. Kuvituskuva. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa luettiin perjantaina murhasyyte 33-vuotiaalle miehelle Vantaan Kivistössä toukokuussa tapahtuneesta puukotuksesta.

Poliisi tutki ensin henkirikosta tappona, mutta syyttäjä nosti syytteet murhasta ja laittomasta uhkauksesta. Tutkinnanjohtajan mukaan epäillyssä teossa on suunnitelmallisuudesta kertovia seikkoja.

Syytetty on vuonna 1987 syntynyt mies. Hän on tunnustanut aiheuttaneensa kuoleman, uhri oli noin 25-vuotias mies. Hänet löydettiin Spinellikujalla sijaitsevasta asunnosta.

Poliisin mukaan verinen mies oli tullut ulos asunnosta ja kertonut ulkona sivulliselle henkilölle tappaneensa ihmisen. Poliisin mukaan epäilty ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan.

Syyttäjän mukaan tekoa on pidettävä törkeänä, koska se tehtiin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Syytteen mukaan syytetty oli ennen tekoa kertonut aikovansa tappaa useita ihmisiä saamiensa kielteisten turvapaikkapäätösten takia.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta. Miehelle tehtiin esitutkinnan aikana mielentilatutkimus, johon oikeus ottaa kantaa tuomiossaan myöhemmin.

Vantaan Kivistössä, Spinellikujalla, tapahtui toukokuussa henkirikos. Kuva: Yle

Aiheesta lisää:

Käräjäoikeus vangitsi 33-vuotiaan miehen taposta epäiltynä – Vantaalla surmattiin perjantaina teräaseella nuori mies

Vantaan Kivistössä henkirikos – taposta epäilty myönsi aiheuttaneensa kuoleman