1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taisteluharjoitukset

Maavoimien suuri taisteluharjoitus tuo sotilasjoukkoja Mäntyharjulle

Harjoitukseen osallistuu yhteensä yli neljä tuhatta taistelijaa henkilöä.

taisteluharjoitukset
Varusmiehiä Kaakko 19 -sotaharjoituksessa.
Kouvolan ja Mäntyharjun alueella näkyvän KEIHÄS20 taisteluharjoituksen johtaa Karjalan prikaati. Kuvituskuva. Silva Nieminen / Yle

Mäntyharjulla liikkuu lähipäivinä runsaasti sotilaita.

Maavoimien alueellinen taisteluharjoitus KEIHÄS20 järjestetään 27.11. - 4.12.2020 välisenä aikana Mikkeli-Mäntyharju-Tuohikotti-Selänpää-Kouvola -alueella.

Toiminnan pääpiste on Kouvolan suunnalla, mutta Mäntyharjun taajaman alueelle ryhmittyy noin komppanian verran taistelijoita koko harjoituksen ajan. Lisäksi Mäntyharjun alueella liikkuu sotilasjoukkoja, pääosin ensi maanantaina.

KEIHÄS20 harjoitukseen osallistuu noin 4200 henkilöä Puolustusvoimista ja Rajavartiolaitoksesta. Harjoitukseen osallistuu Puolustusvoimien ja Rajavartiolaitoksen palkatun henkilökunnan lisäksi varusmiehiä ja reserviläisiä.

Koronavirustartuntojen estämiseen on kiinnitetty erityistä huomiota harjoituksen suunnittelussa ja toimeenpanossa. Muun muassa kaikkien reserviläisten terveydentila tarkastetaan ennen harjoituksen alkamista ja harjoitusjoukko jaetaan pieniin osastoihin, jotka majoittuvat, ruokailevat ja harjoittelevat toisista erillään.

KEIHÄS20 -harjoituksessa kehitetään joukkojen suorituskykyä osana armeijakunnan taistelua. Harjoituksen teemana on armeijakunnan puolustus- ja hyökkäystaistelu nopeassa tilannekehyksessä ja erityisesti siihen liittyvä aselajien yhteistoiminta. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua.

Harjoitusjoukkojen keskitysmarssit toiminta-alueelle toteutetaan pääosin 30.11.2020 ja paluumarssit 4.12.2020.

Lue seuraavaksi