1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Xamkin kampukset siirtyvät etäopetukseen Kotkassa ja Kouvolassa – vain käytännön harjoitukset järjestetään lähiopetuksena

Kaikki teoriaopetus järjestetään etäopetuksena joulukuun puoleen väliin saakka.

koronavirus
Xamkin tunnus Kouvolan kampuksen tiiliseinässä.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoita on neljällä kampuksella: Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa.Pyry Sarkiola / Yle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kampukset siirtyvät maanantaina osittaiseen etäopetukseen Kotkassa ja Kouvolassa.

Kaikki teoriaopetus järjestetään etäopetuksena joulukuun puoleen väliin saakka. Käytännön harjoitukset, kuten laboratoriotyöt ja simulaatiot järjestetään aikaisempien suunnitelmien mukaisesti lähiopetuksena, ja niihin osallistuvien on käytettävä maskia tai muuta suojainta.

Linjaus koskee sekä tutkintoon johtavaa koulutusta että avoimen ammattikorkeakoulun ja täydennyskoulutuksen koulutuksia.

Lisäksi Kotkan ja Kouvolan kampusten liikuntatilat suljetaan. Koulujen kirjastot sekä ravintola Paja Kouvolassa ja ravintola Junnu Kotkassa pysyvät avoinna.

Tähän saakka lähiopetuksessa ovat olleet syksyllä 2020 aloittaneet ryhmät. Ne jatkavat lähiopetuksessa vuodenvaihteen jälkeen, kuten myös tammikuussa aloittavat uudet ryhmät. Aiemmin opintonsa aloittaneet ryhmät jatkavat toistaiseksi etäopetuksessa. Myös muutamat uudet englanninkieliset opetusryhmät opiskelevat etäopetuksessa.

Ammattikorkeakoulun henkilökunta työskentelee toistaiseksi etänä kaikissa tehtävissä, joissa se on mahdollista. Xamk suosittaa vahvasti, että myös opiskelijat käyttävät maskia kampuksilla.

Kymenlaakson koronavirustilanne siirtyi aiemmin tällä viikolla perustasosta kiihtymisvaiheeseen. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opetusjärjestelyihin ei tule muutoksia.

Lue lisää:

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Kymenlaaksossa

Lue seuraavaksi