1. yle.fi
  2. Uutiset

Pirkanmaalla päivässä peräti 30 uutta koronavirustartuntaa – matkustamisrajoituksia Uudellemaalle todennäköisesti tulossa

Yhteensä todettuja tartuntoja on 1 117.

Pirkanmaa
Taysin julkisivu, logo.
Koronatilanne on pahentunut Pirkanmaalla nopeasti. Antti Eintola / Yle

Pirkanmaalla kerrottiin perjantaina peräti 30 uudesta koronavirustartunnasta. Se on toiseksi korkein päiväkohtainen luku Pirkanmaalla.

Vain 22. marraskuuta kerrottiin 32 tartunnasta. Fimlab tutki torstaina paljon näytteitä: kaikkiaan 1 747.

Tällä viikolla on kerrottu jo yhteensä 128 tartunnasta.

Yhteensä todettuja tartuntoja on 1 117.

Koronavirustilanne on pahentunut Pirkanmaalla, minkä takia rajoituksia on tiukennettu. Tällä viikolla tuli voimaan maskisuositukset työpaikoilla ja toisen asteen kouluissa. Aikuisten harrastamista on rajoitettu monissa lajeissa. Yksityistilaisuuksien kokoontumisrajoitus on kymmenen.

Pirkanmaalla on pohdittu myös, pitäisikö matkustamista rajoittaa Uudellemaalle Varsinais-Suomen tapaan. Tiistaina kokoontunut koronanyrkki totesi, että asiasta on keskusteltu.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) totesi keskiviikkona koko Uudenmaan siirtyneen epidemian jaottelussa vakavimpaan vaiheeseen eli leviämisvaiheeseen. Pirkanmaan alueellista pandemiaohjausryhmää johtava Juhani Sand kertoi torstaina STT:lle, että pirkanmaalaisille annetaan todennäköisesti Varsinais-Suomen linjausta vastaava suositus ensi viikolla.

Pirkanmaa kärsi vielä keväällä vähän koronasta, mutta marraskuussa tilanne on nopeasti pahentunut ja maakunta on nyt tautitilanteen kiihtymisvaiheessa. Esimerkiksi Parkanossa koronaviruksen ilmaantumisluku on jo 406 /100 000.

TAYSin erityisvastuualueella oli 28 potilasta hoidossa koronaviruksen takia. Heistä yksi on tehohoidossa. Perjantain tuoreimmissa THL:n luvuissa määrä on vähentynyt 25 potilaaseen, jotka tarvitsevat sairaalahoitoa. TAYSin erityisvastuualueeseen kuuluvat Pirkanmaan lisäksi Kanta-Häme ja Etelä-Pohjanmaa.

Korjaus klo 9.21 Kyseessä on toiseksi korkein lukema. 22. marraskuuta oli enemmän tartuntoja.

Lue seuraavaksi