Hyppää sisältöön

Kyrö Distillery hakee ravintolansa raaka-aineita pohjalaisilta tuottajilta

Isokyröläisyritys tekee yhteistyötä jo reilun parinkymmenen tuottajan kanssa. Nyt yritys etsii muun muassa kalastajia.

Kyrö Distillery käyttää niin läheltä kerättyjä kuin muualta tuotuja yrttejä tislauspannussaan. Yrityksen keittiö haluaa lisätä lähiruokatarjontaansa ja etsii uusia tuottajia pohjalaismaakunnista. Kuva: Pasi Takkunen/Yle

Isokyröläinen ruistislaamo Kyrö Distillery Company on lisäämässä yhteistyötään lähialueen tuottajien kanssa. Yrityksen keittiö pyrkii hankkimaan mahdollisimman pitkälle ravintolaruokiensa raaka-aineet lähiseudun tuottajilta.

Kyrön keittiö tekee jo yhteistyötä reilun 20 tuottajan kanssa. Esimerkiksi liha ja vihannekset saadaan pohjalaismaakunnista, mutta nyt yritys etsii muun muassa kalastajia ja valmiiden tuotteiden tekijöitä.

– Alueeltamme löytyy hyvin lihatuotantoa ja varsinkin nautapuolta eli pääsemme jopa valitsemaan. Myös perunaa, kasviksia ja juureksia löytyy, mutta kalaa ja kalatuotteita on vaikea löytää. Pohjalaismaakunnissa on myös tuottajia, muun muassa makkarantekijöitä, jotka ovat jo vieneet raaka-aineita eteenpäin tuotteiksi. Heitäkin etsimme, keittiömestari Joni Pukkinen selvittää.

"Samalla varmistamme laadun"

Kyrö Distilleryn tislaamossa on korostettu koko tislaamon olemassaolon ajan suomalaisia makuja ja yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa.

– Samalla tavalla haluamme valmistaa myös ruokaa. Minulle on hyvin luontainen toimitapa se, että raaka-aineet kerätään läheltä ja että niiden tuottajiin tutustutaan. Samalla varmistamme käyttämämme raaka-aineen laadun, Joni Pukkinen perustelee tuottajayhteistyötä.

Kyrö Distillery on valmistanut Isossakyrössä sijaitsevaan vierailukeskukseensa tänä vuonna uuden valmistuskeittiön. Aiemmin yrityksen ravintolapalvelut tuotettiin catering-palveluna.

– Syksy on toki ollut haastava edellisvuosiin verrattuna. Emme saaneet niin räjähtävää lähtöä, mitä oli suunnitelmissa.

.
.