Hyppää sisältöön

Kainuukin on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa – miten se näkyy jäljitysyksikössä, katso video

Kainuun sote on antaanut ohjeet ja suositukset koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Nyt suositellaan enintään 10 henkilön kokoontumisia.

Kainuukin on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa – miten se näkyy jäljitysyksikössä
Kainuukin on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa – miten se näkyy jäljitysyksikössä

Kainuu on siirtynyt koronaepidemiassa kiihtymisvaiheeseen. Kahden viimeisen viikon aikana Kainuussa on löytynyt useita eri tartuntaketjuja, eri puolilla maakuntaa. Viimeksi torstaina Kajaanissa todettiin kolme uutta tartuntaa eri lähteistä.

Ylläolevassa videossa Kainuun soten palveluesimies Raija Riekki kertoo miten koronatartuntoja selvitetään Kainuussa.

Nyt Kainuussa suositellaan muun muassa enintään 10 henkilön kokoontumisia ja kasvosuojainten käyttöä, mikäli turvavälejä ei ole mahdollista säilyttää.

Perhejuhlia suositellaan järjestettäväksi vain lähipiirin kesken ja välttämään matkustamista.

Lisäksi maskia tai kokokasvovisiiriä tulee suosituksen mukaan käyttää korkeakouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Perusasteen opetus järjestetään mahdollisimman normaalisti. Kainuun soten pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari kertoo, että lasten harrastukset pyritään turvaamaan.

Koukkari myös summaa, että nyt on hyvä muistaa turvavälit.

– Suosittelen lämpimimmin, että pysytään siinä omassa kuplassa, perheen ja työyhteisön kanssa. Myös etätöitä kannattaa mahdollisuuksien mukaan tehdä.

Joukkoliikenteessä ja julkisissa tiloissa, kaupoissa, kirkoissa, museoissa ja vastaavissa sisätiloissa suositellaan maskin käyttöä. Sama kokee työtehtäviä, joissa lähikontaktia ei voida välttää.

Etätyösuositus on voimassa toistaiseksi ja työpaikoilla tulee edistää työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.