1. yle.fi
  2. Uutiset

Valmet Automotive lisää sähköajoneuvojen akkujen testauspalveua Saksan Weihenbronnin toimipaikassa

Akkujen testauspalvelu on kasvava liiketoiminta-alue. Testauspalveluiden puute on yhtiön mukaan akkujen tuotekehityksen suurimpia haasteita.

Valmet Automotive
Valmet Automotiven akkutehdas Salossa
Valmet Automotiven akkutehdas Salossa. Kuvituskuva.Valmet Automotive

Valmet Automotive laajentaa sähköajoneuvojen akuille tarkoitettuja testauspalveluja Weihenbronnin toimipaikassa Saksassa.

Akkujen testausta tehdään yhtiön toimipaikoissa myös Bad Friedrichshallissa sekä Uudessakaupungissa.

Akkujen testauspalvelun merkitys Valmet Automotiven akkuliiketoiminnassa on kasvussa, sillä sähköautojen määrän kasvun myötä myös testauspalveluiden tarve lisääntyy.

– Jo tällä hetkellä testauskapasiteetin puute on yksi alan tuotekehityksen suurimmista haasteista ja siksi toiminnan laajentamiselle on edelleen tarvetta, kertoo Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjan suunnittelutoimintojen johtaja Mathias Würges.

Akkujen testaus on osa akkuteknologian kehitystyötä. Testauskapasiteetilla on yhä tärkeämpi rooli ulkopuolisille toimijoille myytävän testauspalvelun lisäksi omassa tuotekehityksessä.

Testauksessa kehitetään muun muassa lämmönhallinta, akkujen tiivistysratkaisut ja uudet keinot, joilla parannetaan akkujen paloturvallisuutta.

Lue seuraavaksi