1. yle.fi
  2. Uutiset

Yli 20 henkilön kokoontumiset kielletään Joensuussa, Kontiolahdella ja Lieksassa – rajoitus tulee voimaan sunnuntaina

Itä-Suomen aluehallintoviraston perjantaina päättämä kokoontumisrajoitus koskee kolmea kuntaa Pohjois-Karjalassa.

koronavirus
Kontiolahden tyhjät katsomot
Kontiolahden ampumahiihdon maailmancupin kilpailut käydään koronatilanteen vuoksi tyhjille katsomoille.Tomi Hänninen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt koronatilanteen takia alueellisista lisärajoituksista.

Aluehallintovirasto kieltää yli 20 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa Joensuussa, Kontiolahdella ja Lieksassa. Kielto tulee voimaan sunnuntaina.

Rajoituskielto on voimassa ensi viikon ajan. Ylijohtaja Soile Lahden mukaan rajoitus johtuu koronatilanteen pahentumisesta.

Kontiolahdella kilpaillaan ampumahiihdon maailmancupissa jo viikonloppuna lauantaina ilman yleisöä. Koronatartuntoja tuli tietoon joukkueissa jo torstaina.

Aluehallintovirasto harkitsee mahdollisia lisärajoituksia ensi viikolla

Joensuu on ollut koronan kiihtymisvaiheessa. Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa koronatilanteen kehittymistä jatkuvasti.

Tilannetta arvioidaan ensi viikolla ja rajoituksia tulee mahdollisesti lisää. Ylijohtaja Soile Lahti pitää tilannetta vakavana ja koronaviruksen leviäminen kohdistuu yhä useammalle alueelle.

– Nyt on yritettävä pysäyttää viruksen leviäminen ennakoivilla ja riittävän voimakkailla alueellisilla rajoituksilla, sanoo Lahti.

Itä-Suomen aluehallintovirasto linjasi aiemmin viime viikolla, että kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Itä-Suomessa.

Tuolloin avi linjasi, että sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi Itä-Suomen kunnissa järjestää yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Se edellyttää, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen antamaa ohjetta.

Lue lisää:

Koronatilanne Pohjois-Karjalassa: Maakunnassa merkkejä koronatilanteen rauhoittumisesta, Joensuu laajentaa maskisuositusta

Menikö päivän koronainfo ohi? Lue täältä, mitä uusia rajoituksia ja suosituksia pääkaupunkiseudulle tuli voimaan

Kontiolahden koronatestauksista löytyi tartuntoja, mutta Italian joukkue voi huokaista helpotuksesta – "Koko joukkue vapautettu karanteenista"

Lue seuraavaksi