1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. influenssarokotteet

Essote ei aio toistaiseksi avata influenssarokotusten ajanvarausta – taustalla valtakunnallinen rokotepula

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri ilmoitti aiemmin perjantaina, ettei se pysty avaamaan influenssarokotusten ajanvarausta rokotepulan vuoksi.

influenssarokotteet
Lähikuva hoitajan hansikoidusta kädestä pistämässä rokotetta miehen karvaiseen olkavarteen.
Sabastien Nogier / EPA

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote ei aio avata influenssarokotteiteden ajanvarausta (siirryt toiseen palveluun). Aikoja riittää Essotella enää kaikille aiemmin rokotteen varanneille.

Uusia aikoja ajanvaraukseen ei kuitenkaan toistaiseksi ole varattavissa.

Essote kertoo arvioivansa rokotetilannetta jälleen viikon kuluttua, jolloin päätetään pystytäänkö uusia rokotusaikoja vielä avaamaan.

Päätöksen taustalla vaikuttaa, että kansallisessa rokotusohjelmassa riskiryhmille käytättävä rokote on loppunut Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n varastosta, eikä rokotetta siis enää tälle influenssakaudelle saada lisää. Lisäksi kuluvana vuonna rokotuksia annetaan Essoten alueella ennätysmäärä.

Nenäsumutteena annettavaa Fluenz Tetra -influenssarokotetta on tulossa Essoten mukaan jonkin verran lisää loppuvuodesta. Rokote on kuitenkin tarkoitettu 2-6-vuotiaiden lasten rokottamisen.

Lue myös:

Influenssarokotteet loppumassa Sosterissa – ajanvarausta ei enää avata, koska THL:n pistettäviä rokotteita ei saada lisää

Lue seuraavaksi