1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkustamista Pohjanmaalta muille alueille kehotetaan välttämään – koronatilanne huonontunut maassa nopeasti

Monet sairaanhoitopiirit ovat koronan kiihtymisvaiheessa ja kaksi leviämisvaiheessa.

Pohjanmaa
Nainen pienen matkalaukun kanssa
Koronakoordinaatioryhmän mukaan nyt on parasta pysyä omalla alueella ja perhepiirissä, sillä tilanne pahenee Suomessa ja samalla kasvaa riski tuoda tartunta muualta. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä suosittelee vahvasti, etteivät alueen asukkaat matkustaisi lähipäivänä Pohjanmaan ulkopuolelle, jos ei ei ole aivan välttämätöntä.

Yleinen koronatilanne on huonontunut Suomessa nopeasti, ja se lisää pandemian pahenemisen riskiä myös Pohjanmaalla, missä tilanne on tällä hetkellä hyvä.

Toisaalta koronatestien analysointi on ruuhkautunut, ja Pohjanmaalla vastausten saamisessa on noin kolmen vuorokauden viive. Se voi selittää osaltaan alueen viimeaikaista tapauksien vähäisyyttä.

Tuloksen saaminen koronatestistä kestää pahimmillaan päiviä – laboratorion ruuhka voi antaa liian hyvän kuvan uusien tartuntojen määrästä Pohjanmaalla

Uudenmaan ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit ovat leviämisvaiheessa ja monet muut kiihtymisvaiheessa. Myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri siirtyi uudestaan kiihtymisvaiheeseen.

– Riski tuoda koronavirustartunta muualta Suomesta tänne on todella korkea, toteaa koronakoordinaatioryhmän puheenjohtaja ja Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen tiedotteessa.

Lisäksi ryhmä muistuttaa, että yksityistilaisuuksien osallistujamäärä on hyvä rajata alle kahdenkymmenen ja maskia pitäisi käyttää kaikissa tilanteissa, joissa ollaan tekemisissä muiden kuin oman talouden ihmisten kanssa.

Uusimmat tiedot koronaviruksesta Pohjanmaalla: Sunnuntaina 9 uutta tartuntaa, Vaasan lyseon lukio siirtyy etäopetukseen maanantaista alkaen

Lue seuraavaksi