1. yle.fi
  2. Uutiset

Pirkanmaalle tulee nopeasti uusia koronarajoituksia – Tampereen pormestari Lauri Lyly: Tulossa paljon toimenpiteitä, joilla vähennetään tapaamisia

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä tiedottaa sunnuntaina uusista koronarajoituksista.

koronapandemia
Lauri Lyly
Tampereen pormestari Lauri Lyly on huolestunut Pirkanmaan koronatilanteesta. Jyrki Lyytikkä / Yle

Pirkanmaan koronatilanne on mennyt nopeasti huonompaan suuntaan. Perjantaina todettiin 39 uutta koronatartuntaa, mikä on korkein päiväkohtainen määrä koko pandemian aikana.

Tampereen pormestari Lauri Lyly kommentoi lauantaina Twitterissä, että kyseessä on "erittäin huolestuttava suunta". Lylyn mukaan Pirkanmaalla täytyy nyt kiristää voimassa olevia toimenpiteitä.

Lyly kertoo Ylelle, että Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä on kokoontunut lauantaina. Myös Tampereen kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontuu lauantaina.

Pandemiaohjausryhmä eli niin sanottu koronanyrkki pitää tiedotustilaisuuden huomenna sunnuntaina.

– Joudumme kiristämään koronatoimia. On tulossa paljon toimenpiteitä, joilla vähennämme ihmisten välisiä tapaamisia, sanoo pormestari Lauri Lyly.

Lylyn mukaan toimenpiteet koskevat monia elämänalueita. Koronanyrkki kertoo rajoituksista tarkemmin sunnuntaina kello 12 alkavassa tiedotustilaisuudessa. Yle näyttää tilaisuuden verkossa ja Yle Areenassa.

Lue seuraavaksi