Hyppää sisältöön

Tässä lista Oulun uusista toimenpiteistä alueen siirryttyä leviämisvaiheeseen – kaupungin johto kokoontuu tarvittaessa uudelleen nopealla aikataululla

Jyrkkä nousu tartunnoissa Oulussa on tapahtunut viikolla 48.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoi sunnuntaina Oulun uusista koronarajoituksista.

Oulun kaupungin edustajat kertoivat sunnuntai-iltana, mihin toimenpiteisiin kaupungissa ryhdytään koronatilanteen uuden vaiheen vuoksi.

Korkean tartuntariskin vuoksi Oulun kaupungin hallinnassa olevat julkiset tilat suljetaan 1.-18.12. ja suositellaan vahvasti yksityisten toimijoiden toimivan samoin:

  • Kuntosalit ja ryhmäliikuntaan, kontaktilajeihin, joukkueurheiluun sekä muuhun vastaavaan liikuntaan käytettävät tilat.
  • Uimahallien ja kylpylöiden, yleisten saunojen ja niiden välittömässä yhteydessä olevat pukeutumistilat.
  • Kirjastoissa, BusinessAsemalla ja kaupungin asiointipisteissä rajoitettu palvelu.
  • Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.
  • Kauppakeskusten yleiset tilat.
  • Kiinni menevät myös nuorisotilat ja kansalaisopistot, kansalais- tai työväenopistotoimintaa on mahdollista jatkaa etänä.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä suositellaan rajattavan 10 henkeen. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee päätöstä kokoontumisrajoituksista suosituksen mukaisesti. Kokoontumisrajoitukset koskevat myös seurakuntien tapahtumia, pyydetään, ettei yksityistilaisuuksia järjestetä lainkaan, pieniä muistotilaisuuksia lukuunottamatta.

Lukiot siirtyvät etäopetukseen 2.12, aiemmin ilmoitetun 7.12 sijaan. Lukiot siirtyvät koeviikon vuoksi etäopetukseen keskellä viikkoa.

Oulu suosittelee vahvasti muiden toisen asteen oppilaitosten toimivan samoin. Opiskelijoiden harjoittelujaksot kaupungin toimipisteissä keskeytetään.

Tilanteen niin vaatiessa kaupungilla on valmius siirtää perusopetus osittain etäopetukseen nopealla aikataululla.

Aikuisten harrastustoiminta keskeytetään 1.-18.12. Edellytetään yhdistysten ja urheiluseurojen toimivan samoin.

Lasten ja nuorten harrastustoiminta keskeytetään sekä sisällä että ulkona 1.-18.12. Edellytetään yhdistysten ja urheiluseurojen toimivan samoin.

Kaupunginsairaalassa vierailukielto 1.-18.12., tapauskohtaista harkintaa tehdään esimerkiksi saattohoidon osalta. Vierailuja tulee välttää mahdollisuuksien mukaan 1.-18.12. sekä kaupungin että yksityisten toimijoiden yksiköissä.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan. Ottelutapahtumat suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä. Näiltä osin päätökset tekee aluehallintovirasto.

Etätyö- ja etäkokouskäytäntösuositukset sekä yli 15-vuotiaita koskevat maskisuositukset jatkuvat.

Tilaisuudessa painotettiin, että jokaisen tulee vähentää päivittäisten kontaktien määrää ja että lievissäkin oireissa on pysyttävä kotona ja hakeuduttava testeihin.

Tilannetta olivat valottamassa Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, terveysjohtaja Jorma Mäkitalo sekä sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä.

Laajalan mukaan kaupungin johtoryhmä kävi sunnuntaina läpi tilannetta alueellisen koordinaatioryhmän linjausten pohjalta. Laajala korosti, että myös aiemmin annetut suositukset ovat voimassa.

Laajalan mukaan kaupungin johto kokoontuu tarvittaessa nopealla aikataululla.

Sunnuntaina on tullut tietoon 24 uutta positiivista oululaista koronatapausta ja kaksi uutta joukkoaltistusta, toinen Heinätorin koululla ja toinen lähihoitajaopiskelijoiden piirissä.

Jyrkkä nousu tartunnoissa on tapahtunut viikolla 48. Kaupungin ilmaantuvuusluku on 147 / 100 000 asukasta kohden. Luku on Suomen korkeimpien joukossa. Oulua korkeammat luvut ovat Helsingissä, Vantaassa, Espoossa ja Lahdessa.