Hyppää sisältöön

Joe Biden liukastui leikkiessään koiransa kanssa ja mursi jalkansa – joutuu käyttämään nilkkatukea usean viikon ajan

Ortopedi tutki Bidenin jalan sunnuntaina.

Joe Biden Kuva: Chandan Khanna / AFP

Yhdysvaltain tuleva presidentti Joe Biden nyrjäytti nilkkansa lauantaina, kertoi Bidenin tiedottaja. Sunnuntaina lääkäri vuorostaan kertoi, että Bidenin jalasta löytyi tarkemman tutkimuksen jälkeen hiusmurtumia.

Biden, 78, liukastui leikkiessään Major-koiransa kanssa, lyhyessä tiedotteessa kerrotaan.

Lääkärin mukaan Biden joutuu liikkumaan nilkkatuen kanssa usean viikon ajan. Murtumaa ei havaittu röntgenkuvissa, mutta jalkaan tehtiin myös tietokonetomografia-kuvaus, jossa murtuma paljastui.

Ortopedi tutki Bidenin nilkan tarkemmin Newarkissa, Delawaren osavaltiossa sunnuntaina. Bidenia seuranneet lehdistön edustajat joutuivat pysyttelemään linja-autossa, eikä heidän annettu nähdä Bidenin menevän tapaamiseen erikoislääkärin kanssa.

Bidenilla ja hänen Jill-vaimollaan on kaksi saksanpaimenkoiraa. Bidenin avustajat ovat kertoneet Majorin olevan ensimmäinen entinen koditon koira, joka muuttaa Valkoiseen taloon.

Biden on vanhin koskaan presidenttikautensa aloittava henkilö ja hänen terveydentilaansa tarkkaillaan erittäin tarkkaan niin liittolaisten kuin vastustajien toimesta.

Presidentinvaalikampanjan aikana Bidenin kampanjaväki julkisti Bidenin terveystietoja, jotka osoittivat tulevan presidentin olevan terve ja kykenevä presidentin virkaan, kertoo uutiskanava CNN.

Presidentti Donald Trump toivotti Bidenille pikaista paranemista Twitterissä.