Lahden seudulla koronatartuntoja kuudessa koulussa ja yhdessä lukiossa – altistuneita yhteensä lähes 200

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian.

Päijät-Häme siirtyi koronaviruksen leviämisvaiheeseen viime viikolla. Kuva: Silja Viitala / Yle

Lahdessa yhteensä kuuden eri koulun oppilailla on todettu koronavirustartunta. Tartunnoille altistuneita oppilaita ja henkilökuntaan kuuluvia on näissä kouluissa yhteensä yli sata.

Myllypohjan koulun Kunnaksen toimipisteessä ja Renkomäen koulussa yhdellä oppilaalla on todettu koronatartunta. Myllypohjassa altistuneita oppilaita ja henkilökuntaan kuuluvia on yhteensä 48 ja Renkomäessä 21.

Mukkulan koulussa on todettu koronatartunta kahdella oppilaalla. Altistuneita on yhteensä 35. Lisäksi Kivimaan, Lotilan ja Kanervikon kouluissa on altistunut yksittäisiä oppilaita.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät mahdollisimman pian. Kouluista on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Lisäksi koulun rehtorit ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölleen sekä kaikille huoltajille Wilma-palvelun kautta.

Kaikki altistuneet on asetettu karanteeniin.

Tiirismaan lukiossa korona-altistuneita etä­työs­ken­te­lyyn ja ka­ran­tee­niin

Tiirismaan lukiossa yhdellä opiskelijalla todettiin koronatartunta. Altistuneita opiskelijoita ja henkilökuntaan kuuluvia on reilut 80.

Altistumisten takia opiskelijoita ja henkilöstöön kuuluvia on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin sunnuntaina 29. marraskuuta.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Lukion rehtori on lähettänyt Wilma-palvelun kautta viestin henkilöstölle sekä altistuneillle ja heidän huoltajilleen.

Karanteeniajan etäopiskeluohjeita lähetetään opiskelijoille Wilma-palvelun kautta. Myös osa lukion tuntityöskentelystä tapahtuu etäyhteyksien kautta. Tiirismaan lukiossa opiskelijoita on 475 ja henkilöstöä 35.