1. yle.fi
  2. Uutiset

Pääluottamusmies Naantalin jalostamon lakkautuksesta: "Pahinta pelättiin ja onnenpotkua toivottiin"

Henkilöstöä ihmetyttää jalostamon alasajon nopea aikataulu.

Naantali
Neste Naantalin jalostamon pääluottamusmies Kimmo Aho.
Pääluottamusmies Kimmo Aho apeana Nesteen Naantalin jalostamon portilla maanantaina.Ari Welling / Yle

Naantalin jalostamon pääluottamusmies Kimmo Aho osasi odottaa huonoja uutisia Nesteen yt-neuvottelujen lopputuloksena. Keskusteluissa ei ollut sijaa vaihtoehtoisille ratkaisuille.

Neste ilmoitti maanantaina lakkauttavansa Naantalin jalostamon toiminnan. Alueelle jää satama- ja terminaalitoimintoja.

– Pahinta pelättiin ja onnenpotkua toivottiin. Tämä nyt oli se murheellisin lopputulos, toteaa Naantalin jalostamon pääluottamusmies Kimmo Aho.

Neste Oyj:n Naantalin jalostamon pääluottamusmies Kimmo Aho haastattelussa.
Nesteen Naantalin jalostamon pääluottamusmies Kimmo Aho. Arkistokuva.Dani Branthin / Yle

Neste on ilmoittanut ajavansa alas Naantalin jalostamon toiminnan ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Aikataulu tuntuu Ahosta epärealistiselta.

– Jostain syystä kiirettä halutaan pitää. En tiedä, mikä tässä on taustalla. Olisin toivonut yhtiöltä kunnioitusta sitä kohtaan, että Nesteen historia ja juuret ovat Naantalissa, ettei ihan näin jumalatonta hoppua asian kanssa olisi tarvinnut pitää.

– Ei siinä ihan realiteetit ole kohdillaan. Kaikki ne putket ja säiliöt sekä hiilivedyn vapaaksi saaminen. En tiedä mistä tällaisen kuvitelman ovat tehneet. Katsotaan, aika näyttää, pohtii Aho.

Lue myös:

Nesteen Naantalin jalostamon ovet sulkeutuvat, toimintaa Porvoossa tehostetaan, työpaikkoja vähenee 370 – toimitusjohtaja: "Ymmärrän, että tämä uutinen on vaikea ottaa vastaan"

Lue seuraavaksi