Mikkelissä opetellaan uusia postipalveluita jouluruuhkassa – pakettisumaa puretaan väliaikaisilla noutopisteillä

Posti arvioi toimittavansa ennen joulua suomalaisille joka viikko noin 1,5 miljoonaa pakettia.

OmaPosti sijaitsee Carlssonin aulassa, varsinainen Postin palvelupiste on K-Supermarket Pikantin asiakaspalvelun yhteydessä. Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Posti ennakoi, että loppuvuodesta tulee ennätysvilkas pakettiliikenteessä.

Joulupakettien noutoruuhkaa on helpotettu perustamalla koko maahan yhteensä 200 väliaikaista pakettien noutopistettä.

Mikkelissä Postin uudet noutopisteet on jo avattu Porrassalmenkadulla ja K-Supermarket Karikossa, kertoo postin aluejohtaja Sirkka-Liisa Korpi.

– Väliaikaiset noutopisteet eivät ole jo tutuksi tulleita noutoautomaatteja, vaan niissä saa henkilökohtaista palvelua, Korpi kertoo.

Väliaikaiset noutopisteet palvevat Mikkelissä joulun yli. Myös kaikki vanhat pakettinoutopisteet palvelevat normaalisti.

Posti arvioi toimittavansa ennen joulua suomalaisille joka viikko noin 1,5 miljoonaa pakettia. Kiireisimpinä viikkoina paketteja liikkuu lähes kaksi miljoonaa. Korona-aika on lisännyt pakettiliikennettä.

– Meille tuli jo keväällä toinen joulu, kun ihmiset löysivät verkkokaupat, Korpi sanoo.

Todennäköisesti lahjoja lähetetään joulun alla myös yksityishenkilöiden kesken enemmän kuin aiemmin.

Pikantin postipalveluihin tulossa lisää opasteita

Mikkelissä joulupostin lähettämiseen saattaa liittyä myös uuden opettelua.

Mikkelin oma postimyymälä sulki ovensa lokakuun lopussa ja keskustan postipalvelut siirtyivät K-Supermarket Pikantin tiloihin.

Postin aluejohtajan mukaan myymälän lakkauttamisesta on tullut yhtiölle vain vähän palautetta.

– Toki joku aina pahoittaa mielensä, mutta kun mennään vähän ajassa eteenpäin, niin koetaan että tämä olikin hyvä ratkaisu. Aukioloaika ja saatavuus kaupan yhteydessä tuo positiivisuutta, Korpi uskoo.

Pikantissa tiloissa uusien postipalvelujen hahmottamista on hämännyt OmaPosti-kioskin sijoittuminen Carlssonin sisääntuloaulaan. OmaPostissa asiakaspalvelua saa vain videoyhteydellä.

Varsinainen Postin palvelupiste on kassojen lähellä, Pikantin oman asiakaspalvelun yhteydessä.

– Meidän henkilökohtaisen palvelun löytäminen Pikantista ei ole kaikkien helpointa. Lisäämme opasteita siihen, Korpi sanoo.

Uuden postipalvelun opettelu jouluruuhkassa voi koetella hermoja. Sirkka-Liisan Korven mielestä lokakuun loppu oli kuitenkin hyvä aika Mikkelin postimuutokselle. Korven mukaan harjoitteluaikaa on ollut jonkin verran ennen pahimman ruuhkan alkua ja nyt kertaus toimii opintojen äitinä.

–Toistot tekevät sen, että ihmiset ja asiakaspalvelijat oppivat tämän postiasioinnin, Korpi sanoo.