1. yle.fi
  2. Uutiset

Suosituimpina aikoina Oulunkylän tekojäällä kävijävirta on noin 500 luistelijaa tunnissa: Helsinki avaa lisää ulkojäitä, ja kaikissa on tiukat ohjeistukset

Koronan takia ulkoliikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien säilymisestä ja paikalle saa tulla vain terveenä.

luistinradat
Luistelijoita Oulunkylän tekojäällä 30.11.2020
Luistelijoita Oulunkylän tekojäällä maanantaina 30. marraskuuta. Kristiina Lehto / Yle

Oulunkylän tekojääkenttä on ollut auki marraskuun puolivälistä lähtien, ja liikuntapaikan hoitajan Arto Immosen mukaan yleisövuorot ovat olleet tupaten täynnä.

– Se on aivan jokavuotinen ilmiö, että ensimmäiset kaksi viikkoa täällä on aina ruuhkaista. Innokkaimmat luistelijat tulevat tänne heti.

Suosituimpia aikoja luistelulle ovat viikonloppu- ja arki-iltojen vapaat yleisövuorot. Immonen arvioi kävijävirran tuolloin olevan noin 500 luistelijaa tunnissa. Varatuilla vuoroilla väkimäärä on paljon vähäisempi.

Kaupungin ylläpitämät sisäliikuntapaikat suljettiin Helsingissä tänään, mikä voi lisätä ulkoluistelupaikan kysyntää.

Koronan takia ulkoliikuntapaikoilla tulee huolehtia turvavälien säilymisestä ja paikalle saa tulla vain terveenä. Uusien koronarajoitusten voimassaolon ajaksi valvontaa sekä nuoriso-ohjaajien läsnäoloa ulkokentillä lisätään. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina, vessoja lukuun ottamatta.

Immosen mukaan maskeja ei kuitenkaan jäällä juurikaan näe.

– Aika harvassa maskeja näkee. Vaikuttaa, että yleinen olettamus on, että ulkona korona ei tartu.

Rautatientorille ei tule tekojäätä

Oulunkylän tekojään ruuhkat voivat pian jo hälventyä, sillä tänään maanantaina avataan myös Kontulan tekojääkenttä ja Lassilan, Pukinmäen sekä Käpylän tekojääkaukalot.

Helsingin muiden tekojäiden eli Brahenkentän, Jätkäsaaren ja Käpylän tekojääkenttien sekä Laajasalon ja Lauttasaaren tekojääkaukaloiden avautumisesta kaupunki tiedottaa myöhemmin.

Rautatientorille sen sijaan ei tekojääkenttää tänä vuonna suunnitella. Luistelu Helsingin tekojääkentillä on tänä vuonna kaikille maksutonta.

Luistelijoita Oulunkylän tekojäällä 30.11.2020
Koronan vuoksi pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina, vessoja lukuun ottamatta.Kristiina Lehto / Yle

Espoossa ja Vantaallakin luistellaan ilmaiseksi

Vantaalla luistelemaan pääsee Martinlaaksossa, Korsossa, Hiekkaharjussa ja Kartanonkoskella.

Espoo on avannut Juvanpuiston, Leppävaaran, Säterinniityn, Tapiolan, Puolarmaarin tekojääkentät.

Molemmissa kaupungeissa luistelu tekojäillä on maksutonta. Pääkaupunkiseudun ulkoliikuntapaikkojen tilanteen voi tarkistaa ulkoliikunta.fi (siirryt toiseen palveluun)-verkkosivulta.

Voit keskustella aiheesta 1.12. kello 23:een saakka.

Luistelijoita Oulunkylän tekojääradalla.
Marraskuun puolessa välissä tekojääkausi käynnistyi sateen lotinassa. Helsinkiläinen Niilo Rosvall vasta opettelee luistelemaan, suurin toive on päästä menemään kovaa.

Lue myös:

Uusia koronarajoituksia tulee voimaan alkuviikosta – katso suurimpien kaupunkien tämän hetken tilanne

Näin koronarajoitukset otetaan vastaan yksityisillä liikuntapaikoilla – "Lajien välinen surffailu ei toistaiseksi ole mahdollista"

Kaikkein parasta on luistella nopeasti: "silleen tshyk", sanoo helsinkiläinen Niilo-poika – näin avautui tekojääkausi sateen lotinassa

Lue seuraavaksi