Hyppää sisältöön

"Päästäkää Kraken irti" – Trumpin kannattajien parissa merimiestarinoiden hirviöstä tuli toivon symboli

Presidentti Trump on jatkanut vaalituloksen kiistämistä mutta lukuisat oikeusjutut eivät ole muuttaneet tulosta.

Kuva: AOP

Merimiestarinoissa esiintyvä hirviö - Kraken - on noussut esille presidentti Donald Trumpin yrityksissä pysyä vallassa.

Presidentti Trumpin asianajajatiimiin kuulunut Sidney Powell lupasi kaksi viikkoa sitten "Päästää Krakenin irti" . Powellin mukaan hänen valmistelemansa oikeusjuttu olisi "Kraken", joka vapaaksi päästyään todistaisi, että demokraattien Joe Biden ei voittanut marraskuun presidentinvaaleja.

Kraken on muinaisissa norjalaisissa kansantaruissa esiintyvä hirviö. 1700-luvulla julkaistussa teologi Erik Pontoppidanin kirjassa Norges naturlige historie puhutaan hirviöstä, joka muistuttaa jättiläismäistä merikäärmettä.

Myöhäisemmissä kuvauksissa ja kuvissa Kraken on tavallisesti kuvailtu valtavaksi mustekalaksi, joka vetää laivoja mukanaan merten syvyyksiin. Kraken on viime vuosina myös esiintynyt joissakin kauhuelokuvissa.

Sidney Powell osallistui pari viikkoa sitten presidentti Trumpin asianajajien lehdistötilaisuuteen. Sen jälkeen ilmoitettiin, että hän jatkaa työtään itsenäisesti. eikä kuuluu presidentin asianajajatiimiin. Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Siinä vaiheessa, kun alkoi käydä ilmi, että Sidney Powellin lupaama suuri ja ratkaiseva oikeusjuttu ei ollut kovin paljon muuta kuin kokoelma aiemmin esitettyjä dramaattisia syytöksiä, Kraken alkoi myös muuttaa muotoaan. Twitter-kommenteissa todettiin, että Kraken ilmeisesti voi olla myös varsin pieni hirviö.

.

Powell esitti Trumpin asianajajatiimin jäsenenä joukon salaliittoteorioita, joissa keskeisessä roolissa olivat muun muassa Kuuba, Venezuela ja unkarilaistaustainen miljardööri George Soros.

Jotkut Trumpin kannattajat viittaavat edelleen Krakeniin symbolina ratkaisevalle oikeusjuttujen sarjalle, joka pelastaa Trumpin uudelle presidenttikaudelle. Mustekalan lonkerot ovat vertauskuva lukuisille oikeusjutuille, joita Trumpin tukijat vielä odottavat.

Vaikka Powell saikin lähteä presidentin asianajajatiimistä hän on sankari (siirryt toiseen palveluun) laajaan salaliittoteoriaan uskovassa QAnon -liikkeessä, joka toivoo presidentti Trumpista pelastajaa. Powell on seuraavaksi luvannut steroideilla vahvistetun Krakenin, eli uusia oikeusjuttuja, jotka vielä kääntävät vaalituloksen Trumpin voitoksi.

Lue lisää:

Trumpin vaalituloksen kiistäminen näyttää epätoivoiselta sirkukselta, mutta seuraukset voivat olla vaarallisia

Muutettu juttua kello 15.15, tarkennettu luonnehdintaa QAnonista.