1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. yläkoulu

Koronaepidemia leviää Hämeessä – katso, mitä ysiluokkalaiset miettivät tilanteesta: "Saataisiin tämä tauti kuriin ja normaali elämä takaisin"

Sekä Päijät-Häme että Kanta-Häme ovat epidemian leviämisvaiheessa.

yläkoulu
Koronaepidemia leviää Hämeessä – katso, mitä ysiluokkalaiset miettivät tilanteesta
Koronaepidemia leviää Hämeessä – katso, mitä ysiluokkalaiset miettivät tilanteesta

Nopeasti huonontunut koronatilanne näkyy Hämeen kouluissa: useiden koulujen oppilailla on todettu koronatartunta, ja viimeistään puolet naamasta peittävät maskit muistuttavat, että tilanne maakunnissa on pahempi kuin keväällä.

Päijät-Hämeessä yläkoululaiset alkoivat käyttämään maskeja tänään, maanantaina. Myös Kanta-Hämeessä on tänään annettu maskisuositus yläkouluissa maakunnan siirryttyä kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen. Päijät-Häme on ollut koronaepidemian pahimmassa vaiheessa eli leviämisvaiheessa jo viime viikolta lähtien.

Koulunkäynti jatkuu peruskouluissa sopeutumalla uusiin suosituksiin. Koronatilanne on herättänyt oppilaissa kuitenkin monenlaisia tunteita. Voit katsoa yllä olevasta videosta yhdeksäsluokkalaisten ajatuksia uudenlaisesta arjesta: virusta vastaan ollaan valmiita noudattamaan suosituksia, jotta normaali elämä saataisiin joskus takaisin.

Lue seuraavaksi