1. yle.fi
  2. Uutiset

Etelä-Karjalaan, Kanta-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon kireämmät kokoontumisrajoitukset – astuvat voimaan joulukuun alusta

Uudet kokoontumisrajoitukset ovat voimassa Etelä-Karjalassa koko joulukuun. Kymenlaaksossa ja Kanta-Hämeessä rajoitukset jatkuvat 20.12.2020 asti.

koronavirus
Koronatestausta Kuopion terveysasemalla
Koronavirusepidemia on on pahentunut nopeasti suuressa osassa Etelä-Suomea.Sami Takkinen / Yle

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskevia rajoituksia Kanta-Hämeessä, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Uudet tiukennetut rajoitukset astuvat voimaan huomenna tiistaina.

Kymenlaaksossa ja Kanta-Hämeessä kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa. Päätös on voimassa 20.12.2020 asti.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella kielto koskee yli 50 hengen kokoontumisia. Etelä-Karjalassa päätös on voimasssa koko joulukuun ajan.

Yleisötilaisuuksiksi katsotaan esimerkiksi markkinat, konsertit, teatterinäytökset ja urheiluottelut, joissa on yleisöä.

Viraston mukaan edellä mainittuja henkilömäärärajoja pienempiä tilaisuuksia voi järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjeita turvaväleistä ja hygieniakäytännöistä.

Aluehallintovirasto suosittelee kuitenkin painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Kanta-Hämeen ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit ovat ilmoittaneet epidemian olevan alueellaan leviämisvaiheessa. Etelä-Karjalassa epidemia on viimeisimmän arvion mukaan edelleen perustasolla.

Korjattu 30.11.2020 klo 16.12 alaotsikossa ollut vuosilukuvirhe

Lue seuraavaksi