Hyppää sisältöön

Kuopio vastustaa poliisin palveluiden karsimista Juankoskelta ja Suonenjoelta

Kaupunki muistuttaa pitkistä etäisyyksistä sekä hallituksen linjauksista, joiden mukaan viranomaisten läsnäoloa pitäisi lisätä.

Itä-Suomen poliisilaitos on kaavaillut Juankosken ja Suonenjoen kenttähenkilöstön siirtoa Kuopioon. Kuvituskuva. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Kuopion kaupunki esittää, että Itä-Suomen poliisi luopuisi suunnitellusta poliisipalveluiden supistamisesta Juankoskella ja Suonenjoella.

Kaupunki perustelee kantaansa sillä, että uusi monialaisen poliisitoiminnan malli on vasta suunnitteilla ja valtakunnalliset linjaukset tukevat enemmän palveluiden saatavuuden turvaamista kuin heikentämistä.

Kuopio muistuttaa lausunnossaan pitkistä etäisyyksistä sekä hallitusohjelmasta, jossa hallitus on lisäämässä viranomaisten läsnäoloa etenkin alueilla, joilla on heikoin palvelutaso. Hallituksen budjettiesityksessä vuodelle 2021 todetaan myös, että kiireellisten hälytyspalveluiden saatavuus ja toimintavalmiusaika säilytetään vuoden 2019 tasolla.

Itä-Suomen poliisilaitos aikoo hoitaa Juankosken ja Suonenjoen hälytys- ja valvontatehtävät jatkossa Kuopiosta. Kenttähenkilöstön virkapaikat siirtyisivät Kuopioon ensi vuoden aikana. Juankoski on osa Kuopiota, Suonenjoen poliisiaseman palveluita käyttävät myös Karttulassa asuvat.