1. yle.fi
  2. Uutiset

THL: Keski-Suomessa on todettu 39 uutta koronavirustartuntaa – Jyväskylässä uusia tartuntoja 33

Viime viikkoina koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut nousussa,

Jyväskylä
Koronatestauskyltti Keski-Suomen keskussairaalan pihalla.
Heli Kaski / Yle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on kirjannut Keski-Suomessa viimeisen vuorokauden aikana 39 uutta koronavirustartuntaa. Uusista tartunnoista 33 on Jyväskylässä, kaksi tapausta sekä Äänekoskella että Viitasaarella, ja yhdet uudet tartunnat on kirjattu myös Muuramessa ja Uuraisilla.

Tähän mennessä koronatartuntoja on todettu Keski-Suomessa kaikkiaan 858.

Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä linjasi maanantaina 30. marraskuuta, että Keski-Suomi on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.

Ryhmä perusteli linjausta sillä, että viimeisen kahden viikon aikana koko Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella koronatartuntojen ilmaantuvuus on ollut nousussa.

Kiihtymisvaiheen vuoksi Keski-Suomessa yksityistilaisuuksien osallistujamäärä tulisi olla seuraavan kahden viikon aikana alle 20. Kuntakohtainen rajoitus voi olla tiukempi. Esimerkiksi Jyväskylässä yli kymmenen henkilön kokoontumisia ei suositella.

Koronatartuntoja on todettu viime aikoina Keski-Suomessa nuorten lisäksi myös vanhemmissa ikäryhmissä.

Maanantaina 30. marraskuuta Uuraisten kunta kertoi kahden koronavirukseen sairastuneen ikäihmisen menehtyneen palvelukeskus Kuukankodin Ruskolan osastolla.

Myös sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määrä on Keski-Suomessa kasvussa, kertoo Keski-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Juha Paloneva.

Palonevan mukaan Keski-Suomen keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa muutamia koronapotilaita ja yksittäisiä koronaan sairastuneita henkilöitä hoidetaan myös maakunnan terveyskeskuksissa.

Paloneva arvioi, että koronapotilaiden tehohoidon tarve on Keski-Suomessa toistaiseksi vielä vähäisempää kuin viime keväänä.

Keski-Suomen keskusairaala on varautunut kasvaviin potilasmääriin, mutta toistaiseksi sairaalan toimintoja ei ole vielä koronapotilaiden vuoksi supistettu, kertoo Paloneva.

Lue seuraavaksi