1. yle.fi
  2. Uutiset

Yli 10 henkilön yleisötilaisuudet kielletään Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa – seurasimme aluehallintoviraston infoa

Moni kunta on jo tiukentanut koronatoimiaan. Aluehallintovirasto kertoo Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun uusista päätöksistä infossaan.

koronavirus
AVI kertoi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun uusista koronarajoituksista
AVI kertoi Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun uusista koronarajoituksista

Pohjois-Pohjanmaalle asetettiin jo viikonloppuna uusia suosituksia koronavirusepidemian kiihtymisen ja leviämisen ehkäisemiseksi.

Kainuussa ollaan vielä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta Pohjois-Pohjanmaalla leviämisvaiheessa. Pohjois-Pohjanmaan aueellisen koordinaatioryhmän viikonloppuna asettamat laajennetut suositukset ovat voimassa 29.11.–18.12.

Suositusten odotetaan muuttuvan ainakin osin myös rajoituksiksi, kun aluehallintovirastoa on pyydetty valmistelemaan esimerkiksi yli kymmenen henkilön kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksiin.

AVI käsitteli Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun koronatilannetta ja kertoi omista päätöksistään infotilaisuudessa tiistaina.

Yle välitti aluehallintoviraston ja Saha Prod -yhtiön striimin tiedotustilaisuudesta Areenassa. Pääset katsomaan sitä yllä olevaa kuvaa klikkaamalla.

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on heikentynyt nopeasti ja nyt tarvitaan toimenpiteitä, jotta kohta ei olla Belgian tai Tsekin tiellä, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen sanoo. Toimittaja: Pekka Loukkola / Yle, kuvaus ja editointi: Timo Nykyri / Yle

Tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että aluehallintovirasto on päättänyt rajoittaa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset 10 henkilöön. Päätös astuu voimaan huomenna ja koskee kaikkia Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan kuntia. Määräys on voimassa 18. joulukuuta asti.

Määräys koskee yleisiä tilaisuuksia, ei siis esimerkiksi perhetapahtumia. Alle 10 henkilön yleisötilaisuuksia voidaan järjestää, jos koronaohjeita noudatetaan.

Rajoituksen tavoitteena on päästä maakunnissa koronaepidemian perustasolle mahdollisimman nopeasti.

Lue seuraavaksi