1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulutus

Lähi-, hybridi- ja etäopetus – näin Kanta-Hämeessä jatketaan toisen asteen opetusta

Toisen asteen oppilaitoksissa sekä perusopetuksen yläluokilla edellytetään laajasti kasvomaskin käyttöä kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa.

koulutus
ylioppilaslakki
Syksyn ylioppilasjuhliin on luvassa muutoksia tiukentuneiden rajoitusten vuoksi. Muun muassa Riihimäen lukio perui ylioppilasjuhlan.Derrick Frilund / Yle

Kanta-Hämeen siirtyminen koronaviruksen leviämisvaiheeseen vaikuttaa kuntien toisen asteen oppilaitosten toimintaan.

Hämeenlinnassa kaikki Koulutuskuntayhtymä Tavastian toisen asteen oppilaitokset eli Ammattiopisto Tavastia, Hämeenlinnan lyseon lukio, Kaurialan lukio, Lammin lukio ja Parolan lukio siirtyvät maanantaina 7. joulukuuta hybridiopetukseen.

Hybridiopetuksessa opetus toteutetaan niin, että osa opiskelijoista on etä- ja osa lähiopetuksessa.

Myös Riihimäellä, Hausjärvellä ja Janakkalassa toisen asteen opetusta jatketaan hybridiopetuksena. Jos epidemiatilanne edelleen vaikeutuu tavalla, joka edellyttää siirtymistä etäopetukseen, siitä annetaan suositus erikseen.

Riihimäen ja Hyvinkään seudulla toimivassa ammattiopisto Hyriassa etätoteutukseksi muutetaan kaikki sellainen toiminta, joka on mahdollista järjestää etänä.

Forssan lyseo jatkaa lähiopetuksessa, Lopen lukio asteittain etäopetukseen

Forssassa yhteislyseo jatkaa toistaiseksi lähiopetuksessa. Asiasta päätettiin maanantaina kokouksessa, johon osallistui johtokunnan jäseniä, sivistysjohtaja ja lyseon rehtorit. Päätöksessä kuultiin opiskelijakunnan hallitusta, opettajia ja tartuntatautilääkäriä.

Forssan kaupunki tiedottaa, että päätöksen taustalla on seutukunnan poikkeuksellisen hyvä koronatilanne. Myös alkavan kolmannen opintojakson opinnoissa etenemisen kannalta on tärkeää, että jakson ensimmäiset viikot voidaan opiskella lähiopetuksessa. Lyseo on valmiina siirtymään etäopetukseen välittömästi, jos seutukunnalla alkaa ilmaantua tartuntatapauksia.

Lopen lukiossa siirrytään vuosiluokittain etäopetukseen tiistaista 1. joulukuuta alkaen.

Yo-juhlat juhlitaan pienesti tai siirretään

Toisen asteen oppilaitoksissa sekä perusopetuksen yläluokilla edellytetään laajasti kasvomaskin käyttöä kaikissa Kanta-Hämeen kunnissa sekä oppilailta että henkilökunnalta.

Riihimäki kertoi, että perjantaille 4. joulukuuta suunnitellut syksyn ylioppilasjuhlat perutaan sekä lukion että aikuislukion opiskelijoiden osalta. Juhlille pyritään löytämään ajankohta myöhemmin.

Forssa puolestaan kertoi, että yhteislyseon lakkiaiset pidetään perjantaina lyhytkestoisena tilaisuutena, jossa ei ole yleisöä paikalla. Huoltajat saavat tulla saattamaan lakitettavan koululle.

Lue seuraavaksi