1. yle.fi
  2. Uutiset

Torniossa pohditaan nuorten liikuntaharrastusten vapauttamista koronarajoituksista – kaupunginjohtaja: "Sieltä päin on kovasti painetta"

Pohdinnassa on voitaisiinko nuorten alle 18-vuotiaiden harrasteryhmien toiminta jälleen käynnistää.

Tornio
Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen
Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen.Antti Ullakko / Yle

Torniossa harkitaan, voitaisiinko nuoria koskevia koronarajoituksia lieventää. Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä ottaa kantaa asiaan ensin ja Tornion kaupunki tekee sen jälkeen oman tilannearvionsa.

Kaupunginjohtaja Timo Nousiaisen mukaan nuorilla on jo kova kaipuu harrastustensa pariin.

– Meillä oli ajatuksena, että oltaisiin pystytty jo tämän viikon alusta nuorten liikuntaa vapauttamaan, koska sieltä päin on kovasti painetta. Perjantaina mietitään, että jos siihen olisi mahdollisuuksia jo ensi viikolla.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin johtaja ylilääkäri Jyri J. Taskila kertoo, että asiasta on keskusteltu alueen tartuntatautilääkärien kanssa. Asiaa käsitellään keskiviikkona alueellisessa pandemiatyöryhmässä.

– On varmasti järkevää harkita sitä, että voisiko alle 18-vuotiaiden harrasteryhmätoimintaa palauttaa. Haluaisin kuitenkin katsoa tämän alkuviikon, että minkä verran tautitapauksia vielä tulee. Päätökset tehdään työryhmässä keskiviikkona, sanoo Taskila.

Toinen asia mitä torniolaiset toivovat, on kirjaston avaaminen. Joulun pyhät ja lomat lähestyvät ja moni haluaisi asioida kirjastossa ennen sitä.

Alueelliset suositukset ovat voimassa 13. joulukuuta saakka ja siihen asti Tornion kaupunki suosittelee kaikkien ryhmäharrastusten keskeyttämistä. Kirjasto, uimahalli, museot, nuorisotilat, kansalaisopisto ja kaikki kaupungin sisäliikuntatilat on väliaikaisesti suljettu.

Lue uusimmat tiedot koronavirustilanteesta Lapissa tästä artikkelista.

Lue seuraavaksi