Nurmijärveläisen koulun opettajan epäillään käyttäneen lapsia hyväkseen sosiaalisessa mediassa – uhreina muutama alle 16-vuotias oppilas

Poliisi epäilee koulun opettajan lähettäneen uhreilleen seksuaalisia viestejä sosiaalisessa mediassa.

Poliisi on edelleen vaitonainen siitä, mistä koulusta on kysymys. Kuvituskuva. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Poliisi epäilee nurmijärveläisen koulun työntekijää useista koulun oppilaisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. STT:n mukaan epäily on koulun opettaja.

STT oli tavoittanut Nurmijärven kunnan sivistysjohtajan Tiina Hirvosen, jonkamukaan epäilty on siirretty sivuun tehtävistään.

– Opettaja ei työskentele tehtävässään tällä hetkellä, sanoo Hirvonen STT:lle.

Epäilty ei ollut tavannut uhrejaan, vaan epäillyt rikokset ovat tapahtuneet lähettämällä viestejä sosiaalisessa mediassa.

Koulun työntekijää epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytön yrityksestä, virka-aseman väärinkäyttämisestä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin.

Itä-Uudenmaan poliisin tiedotteen mukaan kysymys on koulun muutaman oppilaan ja koulun henkilökuntaan kuuluvan henkilön välisestä rikosasiasta.

– Uhrit ovat alle 16-vuotiaita. Sen verran voin kertoa, sanoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Heidi Niemi STT:lle.

Poliisi ei kerro tarkemmin, mistä koulusta on kysymys. Poliisi on tutkinut rikosepäilyjä lokakuusta lähtien.

Epäilty oli vangittuna marraskuun alusta noin kahden viikon ajan. Hänet vapautettiin, kun vangitsemisen edellytykset poistuivat. Tapauksen esitutkinta on nyt saatu valmiiksi, ja asia etenee syyttäjälle syyteharkintaan.

Täydennetty 1.12. klo 14.00: Lisätty STT:n tiedot, joiden mukaan epäilty on koulun opettaja ja uhrit alle 16-vuotiaita.

Lisää aiheesta: