1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työaika

Tanssitaiteilija Heli-Maria Latola käyttää työajastaan neljäsosan kuten tahtoo ‒ tuotantokeskus Routa Companyn työaikamalli on herättelevä

Routa Companyssa neljänneksen työajasta saa käyttää omaan taiteelliseen työskentelyyn ja loput valmisteltavaan tanssiteokseen. 

työaika
Heli-Maria Latola tekee Routa Companyssa omaa autiosaarta tanssin ohella.
Tanssitaiteilija Heli-Maria Latola on tyytyväinen, että hänen työaikansa ei ole pelkästään teoksen tekemistä.Jarmo Nuotio / Yle

Kainuulainen tanssin tuotantokeskus Routa Company palkkasi kolme tanssitaiteilijaa uudella ja innostusta herättävällä tavalla töihin.

Tanssijoiden uusi työaikamalli herätti huomiota keväällä. Ajatus siitä, että työnantaja maksaa varsinaisen työn lisäksi myös omaan taiteeseen keskittymisestä, on uutta tanssijoille, jotka ovat tottuneet kiivaaseen rytmiin ja nopeisiin paikkakunnankin vaihtumisiin työn perässä.

Kajaanilainen Routa Company on palkannut kolme tanssijaa 4 kuukaudeksi sopimuksella, jossa 25 prosenttia työajasta saa käyttää omaan taiteelliseen työskentelyyn ja 75 prosenttia valmisteltavaan tanssiteokseen.

Tanssitaiteilija Heli-Maria Latola tekee tanssin ohessa omaa teosta "Mitä antaisit mukaani autiolle saarelle" keskellä Kajaania entisessä lelukaupassa.

‒ Tässä on vapaus työajan sisällä, vaikka meillä on työaika kahdeksasta neljään, niin omaehtoista työtä voi siirtää seuraavalle päivälle, semmoisen salliminen on itselle vähän hankalaa.

Latola kertoo, että on pystynyt pitämään ajatusta siinä, että työajan aikana pystyy pohtimaan työhön liittyviä asioita.

‒ Työaika ei ole pelkästään sen teoksen tekemistä vaan siinä on paljon omaa aikaa ja pääse pitämään yllä arkielämää, sanoo Latola.

Korjattu juttua kello 2.12, kello 10.22 Muutettu tanssiteoksen nimi Autiosaaresta "Mitä antaisit mukaani autiolle saarelle". Muutettu myös näyttelijä tanssijaksi.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi