1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hoidon jatkuvuus

Riihimäen seudun terveysasemilla on otettu käyttöön joustava tiimimalli – tavoitteena oppia tuntemaan asiakkaat paremmin

Tiimimallissa potilas asioi samoilla ammattilaisilla eikä asiaa tarvitse joka kerta aloittaa alusta.

hoidon jatkuvuus
Sairaanhoitaja potilashuoneessa, Uusi lastensairaala, Helsinki, 8.7.2019.
Riihimäen seudun terveyskeskuksessa on tällä hetkellä 22 lääkäri-sairaanhoitaja-työparia. Kuvituskuva.Jari Kovalainen / Yle

Kiireettömän vastaanoton tiimit aloittivat tiistaina työnsä Riihimäen seudulla. Joustavassa tiimimallissa seutukunta on jaettu neljään uuteen terveyskeskusalueeseen.

Jokaiselle alueelle on nimetty omat tiimit, joissa on lääkäri-sairaanhoitaja-työpari sekä lähihoitaja. Tarvittaessa tiimissä ovat mukana myös fysioterapeutti, mielenterveys- ja päihdehoitaja sekä sosiaalityöntekijä.

Riihimäen avoterveydenhuollon ylilääkärin Minna Mantilan mukaan lääkäri-sairaanhoitaja-työpareja on tällä hetkellä 22.

– Tiimi hoitaa samaa väestöä, jolloin tiimiin kuuluvat oppivat tuntemaan oman asiakaskuntansa – etenkin heidät, jotka eniten tarvitsevat terveyspalveluja. Kun samat ammattilaiset hoitavat samoja ihmisiä, silloin päästään syvemmälle. Kun hoidon jatkuvuus toteutuu, käyntejä tulee pitkän päälle vähemmän.

Mantilan mukaan tiimimallia on valtakunnallisesti kokeiltu monella paikkakunnalla hyvin tuloksin.

Tiimit jatkavat samoissa vastaanoton tiloissa kuin tähänkin asti eli Riihimäen sairaalan 6.:ssa ja 7. kerroksessa sekä Hausjärven ja Lopen lähiasemilla.

Riihimäen seudulla noin 4 000 ihmistä käy yli seitsemän kertaa vuodessa terveyskeskuksessa. Riihimäen seudun väestöpohja on yhteensä noin 46 000. Heistä yli 60 prosenttia käy Mantilan mukaan vähintään kerran vuodessa terveyskeskuksessa.

Lue seuraavaksi