1. yle.fi
  2. Uutiset

Avi linjasi: Pirkanmaalla yleisötilaisuuksien maksimi 10 henkeä – päätös voimassa kolme viikkoa

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto teki tiistaina päätöksen, jolla rajoitetaan yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä aiempaa tiukemmin.

Pirkanmaa
Hoitajalla tehty koronatesti käsissä
Koronatestien määrä on kasvussa.Sami Takkinen / Yle

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston tämänpäiväisellä päätöksellä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä rajoitetaan aiempaa tiukemmin. Päätös on voimassa kolme viikkoa.

Päätöksen mukaan sisä- ja ulkotiloissa 2.–21.12.2020 välisenä aikana osallistujamäärät rajoitetaan seuraavasti:

  • Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvissa kunnissa ja Punkalaitumen kunnassa enintään 10 henkilöä
  • Keski-Pohjanmaan (pl. Reisjärvi), Vaasan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiireihin kuuluvissa kunnissa enintään 20 henkilöä

Lisäksi yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää vain, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antaman koronavirusohjeen mukaisesti, Aluehallintovirasto kertoo tiedotteessa.

Koronatilanne on pahentunut Pirkanmaalla nopeasti. Sairaanhoitopiirin alueella todettiin yhteensä 215 tartuntaa viime viikolla.

Pirkanmaa on lähellä siirtymistä leviämisvaiheeseen, siksi Pirkanmaan alueellinen pandemiaryhmä eli koronanyrkki antoi sunnuntaina tiukkoja uusia suosituksia. Nyt aluehallintovirasto linjasi suosituksia virallisiksi rajoituksiksi.

Pirkanmaan koronanyrkki tiukensi suosituksiaan vielä tänään tiistaina. Esimerkiksi vierailut terveydenhuollon osastoilla kielletään pääosin.

Lue lisää: Koronatilanne pahenee, Pirkanmaalla kielletään vierailut sairaaloiden ja terveyskeskusten vuodeosastoilla

Fyysisiä kontakteja saatava vähennettyä

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueella sairaanhoitopiirit Vaasan sairaanhoitopiiriä lukuun ottamatta raportoivat epidemiatilanteen heikentyneen selvästi viime viikolla.

Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Vaasan ja Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueet ilmoittavat olevansa tällä hetkellä epidemian kiihtymisvaiheessa.

Avi arvioi, että uusia tartuntoja esiintyy kaikilla alueilla ja tilanne muuttuu nopeasti, jopa päivissä.

– Tartuntoja on löydetty enenevässä määrin myös iäkkäämmillä ihmisillä. Tämä saattaa lisätä sairaalahoidon tarvetta tulevien viikkojen aikana. Aiemmin annettua kokoontumisrajoitusta on siten välttämätöntä tiukentaa kolmen viikon ajaksi koko Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueella, tiedotteessa todetaan.

Leviämisvaiheen välittömässä uhassa olevilla alueilla rajoitukset asetetaan muita alueita tiukemmiksi. Jos paikallinen tilanne vaatii, aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia on mahdollista tiukentaa tai täydentää kuntien tekemillä päätöksillä. Aluehallintovirasto voi myös arvioida rajoituspäätöstään uudestaan, jos epidemiologinen tilanne alueella olennaisesti muuttuu.

Lue myös:

Tässä lista Pirkanmaan uusista koronasuosituksista – infektiolääkäri: "Kovin huolestuneena katson kuvia kauppakeskuksista"

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue seuraavaksi